Ostali sportovi

Miočić doživio težak poraz, Ngannou ga 'uspavao'

Matej Kačan • nedjelja, 28.03.2021.
Miočić doživio težak poraz, Ngannou ga 'uspavao'
Foto: Pixsell

Kamerunski borac Francis Ngannou novi je UFC prvak u teškoj kategoriji. Ngannou je nokautom u drugoj rundi u Las Vegasu svladao američkog borca hrvatskih korijena i dosadašnjeg prvaka Stipu Miočića...

Stipe Miočić ipak više nije UFC prvak u teškoj kategoriji. Tu mu je titulu teškim nokautom i "uspavljivanjem" u drugoj rundi borbe u Las Vegasu oduzeo Francis Ngannou. 34-godišnji Ngannou tako je na UFC 260 priredbi došao do titule koja mu se već duže predviđa, a Stipi je nanio poraz u revanšu.

Miočić je u borbi bio neprepoznatljiv i jako se teško nosio s jakim serijama udaraca. No, krenulo je dosta mirno, Ngannou nije na prvu krenuo silovito kako zna, ali je nakon prve minute baš on prvi napao i pogodio dobar udarac. Miočić je u jednom trenutku uhvatio protivnikovu nogu i mogao je u rušenje, ali nije uspio.

Ngannou se obranio i zadao je još nekoliko napada do prve runde te se vidjelo da je mnogo spremniji za Stipu nego prošli put i da je ipak favorit u ovom meču. To se potvrdilo u drugoj rundi u kojoj nakon 40 sekundi Ngannou pogađa lijevim udarcem u Miočićevu bradu i ruši ga uz ogradu, a onda pogađa i još jednom te završava meč.

Stipe je "zaspao", sudac je odmah prekinuo borbu i tako je Kamerunac postao novi UFC prvak u teškoj kategoriji. Revanš je ovo za Kamerunca protiv Miočića za poraz u siječnju 2018. na bodove.

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!