Rukomet

Nexe se oprostio od EHF Europske lige hrabrim nastupom i remijem protiv RN Löwena

Branimir Korać • utorak, 30.03.2021.
Nexe se oprostio od EHF Europske lige hrabrim nastupom i remijem protiv RN Löwena

Rukometaši Nexea nisu uspjeli izboriti četvrtfinale EHF Europske lige, Odigrali su vrlo dobro u Mannheimu, bili ravnopravni RN Löwenu, ali nisu uspjeli ostvariti čudo...

Kada su saznali ime protivnika, Našičani su bili svjesni kako su autsajderi i da bi njihov prolaz u četvrtfinale bio ravan velikom iznenađenju. Međutim, borili su se, nisu se predavali i na kraju su poraženi s ukupnih 54:52.

U Našicama su Nijemci slavili 27:25 i tako već napravili veliki korak prema prolazu, ali Nexe je u uzvratu htio ostaviti što bolji dojam, pa ako se ukaže prilika za preokret, probati je iskoristiti. U konačnici dojam je dobar, izostao je tek sjajan rezultat.

Löwen je dobro otvorio utakmicu i poveo s 5:2, zatim je stigao i do četiri gola prednosti, ali Nexe je uz dva gola Aleksandra Bakića i jedan Janka Kevića uspio doći do smanjenja neposredno uoči odlaska na odmor.

Samo pet minuta igre u drugom dijelu bilo je potrebno Nexeu da dođe do poravnanja na 16:16 da bi sredinom drugog dijela čak u dva navrata vodio s golom prednosti.

Ubrzo na scenu stupa Andy Schmid koji s tri uzastopna gola odvodi domaćina na 24:21. Gosti su ipak izbjegli poraz, susret su završili serijom 3:0 za konačnih 27:27.

Kod Nexea po sedam golova postigli su Janko Kević i Živan Pešić, a pet je dodao Halil Jaganjac, ali uz loš šut 5/14.

Kod Nijemaca Andreas Palicka skupio je 11 obrana, sedam golova zabio je Jerry Tollbring, a šest Andy Schmid.

FOTO: SEHA liga

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!