Košarka

Bogdanović i Šarić sjajni u novim pobjedama ekipa s vrha Zapada

Matej Kačan • četvrtak, 01.04.2021.
Bogdanović i Šarić sjajni u novim pobjedama ekipa s vrha Zapada

Phoenix Sunsi i Utah Jazz nastavljaju sa svojim pobjedama te se i dalje drže u vrhu Zapada, a posebno veseli činjenica da su Bojan Bogdanović i Dario Šarić novim sjajnim partijama jako važan dio tog uspjeha...

Iako su kasnili u Memphis nekoliko sati zbog nemilog događaja i nesreće s jatom ptica pri letu iz Salt Lake Cityja, Utah Jazzere to nije nimalo omelo na putu do nove pobjede, već sedme u nizu pa Utah opet ima najduži aktivni niz slavlja u ligi.

Ovaj put su Grizzliesi pali nešto tjesnijim rezultatom, sa 111:107, a u izostanku Donovana Mitchella je posebno raspoložen bio nekadašnji organizator igre Grizzliesa Mike Conley s 26 poena i sedam dodavanja. 24 je dodao Jordan Clarkson, a sjajan je bio i Bojan Bogdanović.

Hrvatski je košarkaš ubacio 23 poena u 32 minute uz šut iz igre 6/17, ali čak 5/12 iza linije tri poena uz šest bacanja. Uhvatio je i pet skokova, podijelio tri asistencije i ukrao dvije lopte za vrlo raznovrsnu i potpunu partiju za Jazz koji gazi prema startnoj "jedinici" pred doigravanje.

Svoju četvrtu pobjedu u nizu upisao je Phoenix koji je među ekipama koje figuriraju kao "prve pratilje" Jazzu na Zapadu. Sunsi su ovaj put svladali Chicago Bullse, a za 121:116 pobjedu im je trebala herojska utakmica Devina Bookera.

On je uz vrlo efikasan šut od 17/24 ubacio 45 poena, dok je Chris Paul imao 19 ubačaja uz 14 asistencija. Veseli i da je ključna figura s klupe bio Dario Šarić koji je za 20 i pol minuta iz igre gađao 6/9, od čega 3/5 za tricu te je zabio 16 poena uz pet skokova i dva dodavanja za Sunse koji s omjerom 33-14 sve sigurnije drže drugo mjesto Zapada.

Na Zapadu su osmi San Antonio Spursi koji će po svemu sudeći na play-in turnir za doigravanje, a šanse su si uvelike uvećali pobjedom protiv još jedne od ekipa koje konkuriraju za mjesto na turniru. Prekinut je niz od pet pobjeda Sacramento Kingsa, Spursi su slavili sa 120:106.

DeMar DeRozan je kod San Antonija ubacio 26 poena, 18 je dodao Derrick White. Kod Kingsa je s 20 najbolji bio De'Aaron Fox. Luka Šamanić je kod Spursa opet dobio dvije i pol minute te je to iskoristio za skok i asistenciju.

NBA:
Spurs - Kings 120:106
Grizzlies - Jazz 107:111
Suns - Bulls 121:116

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.04.2021. u 10:44
    bravo sunsi mogu i do 1 pozicije
    Obrisan korisnik