Košarka

Odličan posao Zupca u obrani i pohvale Tyronna Luea

Branimir Korać • petak, 02.04.2021.
Odličan posao Zupca u obrani i pohvale Tyronna Luea

Los Angeles Clippersi upisali su noćas poraz kod Denver Nuggetsa. Ivica Zubac ponovno je krenuo u petorci, vodio veliku bitku s Nikolom Jokićem i odradio odličan posao u fazi obrane...

Najzanimljiviji dvoboj noćašnjeg dijela programa u NBA ligi odigran je u Los Angelesu gdje su Clippersi ugostili Denver Nuggetse. Nuggetsi su upisali pobjedu 101:94 iako je izostao uobičajeno velik učinak Nikole Jokića.

Dosta zasluga za to nosi Ivica Zubac koji je odigrao obrambeno odličnu utakmicu. Jokića je nemoguće potpuno zaustaviti, ali uspio ga je usporiti iako se dosta rano našao u problemima s dvije osobne pogreške.

"Mislim da je Zu igrao sjajno. Dobro je odradio posao protiv Jokića pokušavajući biti fizički čvrst. Mislim da je čak i dobro obavio posao preuzevši Murraya nekoliko puta. Zu igra dobro. Ono što nam je donio u početnoj postavi bilo je sjajno", hvalio ga je trener Tyronn Lue nakon susreta.

Brojčano to nije izgledalo spektakularno, za 29 minuta upisao je osam poena (3/5 za dva, 2/2 slobodna), uz četiri skoka, dvije blokade i asistenciju. No dojam na parketu bio je puno važniji i bolji, kada je on bio na Jokiću, jedan od naj boljih centara lige ostao je na jednoznamenkastom broju poena.

Clippersi su se vraćali iz visokog zaostatka. Imao je Denver tijekom susreta i gotovo 20 poena prednosti, LA se uspio vratiti, ali kako to često zna biti, nakon povratka ne zadrži tu visoku razinu i protivnik se ponovno odvoji.

Kod Nuggetsa u ovoj pobjedi Jamal Murray ubacio je 23 poena uz osam skokova, a Michael Porter ubacio je 20 poena. Jokić je ostao na 14 poena, sedam skokova i sedam asistencija.

Kod Clippersa Kawhi Leonard ubacio je 24 poena uz 12 skokova, a Terance Mann 18 poena uz šest skokova.

NBA:
LA Clippers - Denver Nuggets 94:101

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Dinko Bilich02.04.2021. u 15:16
    u početku sezone jesu,sad to opet podsjeća na prošlosezonsku iako ima izostanaka,a i u pobjedničkoj seriji do ovih povezanih poraza opet su bili odlični. šteta,fali im impuls,arondo že značiti,paul george se mora nekako probuditi
    Dinko Bilich
  • Obrisan korisnik02.04.2021. u 11:06
    clippersi i ne igraju bas lijepu kosarku
    Obrisan korisnik