Ostali sportovi

MLB All Star ipak neće biti održan u Atlanti, razlozi političke prirode

Branimir Korać, HINA • subota, 03.04.2021.
MLB All Star ipak neće biti održan u Atlanti, razlozi političke prirode

Vodstvo Major League Baseball (MLB) oduzelo je Atlanti All Star utakmicu zbog novog izbornog zakonodavstva u saveznoj državi Georgiji.

Utakmica se trebala održati 13. srpnja, a MLB će uskoro objaviti ima novog grada domaćina.

"Odlučio sam da je najbolji način da se prisjetimo svojih vrijednosti premještanje All Star utakmice iz Atlante", rekao je u petak povjerenik MLB lige Robert D. Manfred.

"Major League Baseball podržava glasačka prava svih Amerikanaca i protivi se ograničenjima glasačkih kutija", dodao je Manfred.

Georgia, koja se smatra jednim od republikanskih uporišta u SAD-u, prošlog je tjedna donijela novi izborni zakon. Kritičari optužuju autore zakona i guvernera Briana Kempa da žele postići niži odaziv Afroamerikanaca i drugih manjina. U republikanskom taboru, međutim, tvrde da žele smanjiti izbornu prijevaru.

Između ostalog, izmijenjeni zakon predviđa promjene u glasovanju poštom, zabranit će se obraćanje biračima ispred biračkih mjesta, a također će biti zabranjeno nuditi hranu i vodu dok čekaju na glasanje.

Kemp je u pisanoj izjavi poručio kako je vodstvo MLB-a "popustilo strahu, političkom oportunizmu i liberalnim lažima", a kasnije je u televizijskom intervjuu rekao da se država neće pokoriti pritisku.

Na odluku MLB lige reagirali su i Atlanta Bravesi, koji su trebalio biti domaćini All Star utakmice, poručivši kako su duboko razočarani odlukom uprave lige.

"Utakmicom smo željeli ponovno pokrenuti raspravu u gradu o izborima, jer smo i u klubu za jednake mogućnosti za sve glasače. Nažalost, posao, zaposlenici i navijači u Georgiji sada su žrtve svih tih odluka", napisao je klub.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!