Košarka

Gonzaga nevjerojatnom tricom protiv UCLA ušla u finale protiv Baylora

HINA, Matej Kačan • nedjelja, 04.04.2021.
Gonzaga nevjerojatnom tricom protiv UCLA ušla u finale protiv Baylora

Odigrana su polufinala sveučilišne američke NCAA košarkaške lige, a tamo će igrati Gonzaga i Baylor nakon što je Gonzaga u drami svladala UCLA, a Baylor uvjerljivo nadigrao Houston...

Košarkaške momčadi sveučilišta Gonzaga i Baylora plasirale su se u veliko finale NCAA američkog sveučilišnog prvenstva.

Gonzaga je u polufinalnoj utakmici, odigranoj na stadionu Lucas Oil u Indianapolisu, nakon velike borbe u produžetku svladala UCLA s 93:90, dok je Baylor s uvjerljivih 78:59 nadigrao Houston.

Gonzaga će drugi put u povijesti igrati u finalu, a još nemaju naslov, iako su na pragu iznimnog dostignuća. Naime,z a Bulldogse je ovo bila 31. uzastopna pobjeda i još ih samo jedna dijeli od prvog naslova i sezone bez poraza, kakva je posljednji put u NCAA viđena prije 45 godina.

Pritom su imali i dosta sreće jer su do utakmice za naslov došli nevjerojatnom tricom sa skoro pola terena beka Jalena Suggsa u zadnjoj sekundi produžetka. Baylor također nema naslov, dok su i oni u prošlosti samo jednom igrali finale - davne 1948. godine.

Gonzaga je privatno katoličko sveučilište iz Spokanea u državi Washington, dok je Baylor sveučilište smještenu u gradu Wacou, u Teksasu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!