Nogomet

Krznar: 'Villarreal je bilo teže pripremati nego Tottenham, morat ćemo biti strpljivi'

Branimir Korać • srijeda, 07.04.2021.
Krznar: 'Villarreal je bilo teže pripremati nego Tottenham, morat ćemo biti strpljivi'
Foto: Pixsell

Damir Krznar pripremio je taktiku za Villarreal i priznaje da je to bio teži zadatak nego za Tottenham. Za Modre će to biti još jedan veliki ispit koji će pokazati za što su sposobni...

Dinamo u četvrtak od 21 sat u Maksimiru igra protiv Villarreala. Očekuje se jako teška i izjednačena uitakmica, a Damir Krznar vidi to kao još jedan veliki test za svoje igrače.

"Četvrtfinale Europske lige, uživamo u tome, u dobroj atmosferi čekamo Villarreal. Momčad je to koja traži respekt, u dobroj je formi, igra sjajno i u prvenstvu i u Europi. Bit će to ponovno test za naše sposobnosti, vjerujemo da možemo", ističe Krznar.

Što se tiče situacije s ozlijeđenima, Gvardiol je najbliži nastupu.

"Gavranović teško da će konkurirati, Petković je odradio dva treninga, ali još nije na sto posto. U razgovoru s doktorom odlučit ćemo hoće li dobiti blokadu ili ne, hoće li igrati ili ne, a ako će igrati, onda možda nekih 15-20 minuta. Gvardiol je spreman i očekujemo ga u ozbiljnom angažmanu."

Na Dinamo se više ne gleda kao na autsajdera, svjestan je toga i Krznar.

"Istaknuo sam i nakon Tottenhama da nam je Mourinho komplimentirao s najboljim sastavom, a to se očekuje i od Villarreala. Više nas nitko ne vidi kao autsajdera i to nam malo otežava situaciju, ali Villarreal je i dalje favorit, a mi iz sjene čekamo našu šansu."

Krznat je u kontaktu sa Zoranom Mamićem, ali nije bilo nekog velikog razgovora oko taktike.

"Čuli smo se više o tome kakvo je vrijeme u Dubaiju i o plaži na koju smo išli. Kao prijatelji smo komentirali utakmicu, iznio sam mu par ideja na što je on rekao - nisam odavde."

Što se tiče taktičke postavke, malo će ipak biti prilagođena protivniku.

"Iskreno Dinamo će biti malo prilagođen stilu igre Villarreala. Pokušat ćemo im parirati u sredini, posebno su opasni preko Pareja i Morena koji stvaraju probleme svim momčadima svijeta. Nije to laka zadaća, ali probat ćemo parirati. U napad ćemo ići iz bloka u kontru i pokušati ih iz posjeda ugroziti koliko god nam to dopuste. Bit će nekih uloga koje nisu uobičajene za naše vezne igrače u fazi obrane. Ne očekujte puno izmjena u okviru našeg nominalno prvog sastava."

Iako je Tottenham bio jedan od glavnih favorita za osvajanje trofeja, Krznar ističe kako je bilo teže pripremiti taktiku za Villarreal.

"Samim tim što smo Tottenham prošli, bilo bi logično da nam više leži, ali to čudno zvuči. To su dvije potpuno drugačije momčadi, Villarreal voli posjed i kreće od vratara, a Tottenham želi što prije do gola. Teže je parirati Villarrealu, treba uvjeriti igrače da ako budemo i dvje minute bez lopte da to nije nužno loše, morat ćemo biti strpljivi, Villarreal je bilo definitivno teže pripremiti."

Villarreal je dobro proučio i u teoriji zna što treba napraviti da bi ga se ukrotilo.

"Naša strategija je suziti prostore u našoj defenzivnoj trećini, između veznog reda i obrane ne smijemo dati šansu Morenu, ali tu je i Bacca koji odlično napada prostor i tko se tu bolje snađe imat će veće šanse za uspjeh."

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!