Nogomet

Tuchel: 'Znao sam da će momčad odgovoriti nakon West Broma'

Matej Kačan • četvrtak, 08.04.2021.
Tuchel: 'Znao sam da će momčad odgovoriti nakon West Broma'

Trener Chelseaja Thomas Tuchel poručio je kako je vrlo zadovoljan reakcijom svoje ekipe koja je nakon poraza od WBA svladala Porto u četvrtfinalu Lige prvaka...

Iako je u susret s Portom ušao poljuljan nakon teškog ligaškog poraza od WBA, Chelsea je prvi susret četvrtfinala Lige prvaka riješio s rutinskih 2:0. Trener Thomas Tuchel je priznao kako je očekivao da će ekipa zaigrati bolje i zaboraviti WBA.

"Znao sam da će biti odgovora na susret s West Bromom. Vidio sam odgovor već u svlačionici nakon utakmice i sljedećeg dana, pa nisam bio zabrinut. Bio je to velik poraz, naša odgovornost i to smo prihvatili. Bili smo spremni na odgovor, to smo i govorili i to je to. Uvijek će biti posrtaja u sportu, i najveći je izazov bio vratiti se nakon toga."

Za Tuchela i ekipu je ovo vrlo važno iskustvo, kao momčad su prebrodili prvi teži trenutak te su se približili polufinalu Lige prvaka.

"Zajedno smo već ostvarili mnogo pobjeda i odličnih rezultata. Imali smo i poraz te reakciju nakon poraza zajedno i to nas zbližava i povećava povjerenje. Bilo je bitno ostati prazne mreže nakon tog poraza. Rezultat je odličan, bio je to težak susret proti jakog Porta protiv kojeg je teško igrati i ima mnogo individualne kvalitete."

Njemački je trener imao riječi hvale o protivniku koji je pokazao svoje snage iako je izgubio poprilično rutinski.

"Porto je ponosan klub, ponosna i emocionalna momčad. Bilo je mnogo trenutaka u kojima nismo bili najbolji, ali smo to prihvatili. Okolnosti su uvijek drukčije u četvrtfinalu", poručio je Tuchel.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!