Vodeni sportovi

Potpredsjednik Fine dr. Husain Al Musallam posjetio HPS

Sportnet • četvrtak, 08.04.2021.
Potpredsjednik Fine dr. Husain Al Musallam posjetio HPS
Foto: Pixsell

Hrvatski plivački savez ugostio u Zagrebu jednog od vodećih svjetskih sportskih dužnosnika, potpredsjednika FINA-e i predsjednika Azijskog olimpijskog odbora...

Hrvatski plivački savez (HPS) ugostio je u Zagrebu potpredsjednika Međunarodne plivačke federacije (FINA) i predsjednika Azijskog olimpijskog odbora dr. Husaina Al Musallama. S kuvajtskim visokim sportskim dužnosnikom, koji je ujedno i glavni tajnik Olimpijskog odbora u svojoj domovini, razgovaralo se o trenutnom stanju u svjetskom, europskom i hrvatskom plivačkom sportu. Ivana JerkovićJosip Varvodić, ujedno i dugogodišnji član medicinskih komisija FINA-e i LEN-a (Europske plivačke federacije). Među temama sastanka bila je i međunarodna suradnja HPS-a s ostalim svjetskim plivačkim savezima u cilju napretka hrvatskog plivanja.

"Sretan sam što sam posjetio Hrvatski plivački savez koji vodi predsjednik Vladislav Veselica. HPS je uvijek imao odlične odnose s FINA-om, još u mandatu predsjednika Ivana Varvodića, i drago mi je da se odnos nastavlja i produbljuje i danas. Zadovoljan sam današnjim sastankom s gospođom Ivanom Jerković i gospodinom Josipom Varvodićem te se veselim budućoj suradnji i zajedničkim uspjesima", naglasio je Al Musallam nakon sastanka.

"Ponosni smo što smo našem visokom gostu imali priliku predstaviti stanje u hrvatskom plivačkom sportu, a osobito uspjehe i očekivanja koja se stavljaju na mladu generaciju naših plivača među kojima su najbolje rezultate do sada ostvarili Franko Grgić i Marino Mogić. Hrvatski plivački savez predan je međunarodnoj sportskoj suradnji i veselimo se jačanju veza s ostalim prijateljskim savezima iz plivačkog sporta, kao i međunarodnim institucijama koje predstavlja dr. Al Musallam", izjavila je Ivana Jerković.

Dr. Husan Al Musallam dugogodišnji je sportski djelatnik, koji je aktivnu međunarodnu plivačku karijeru ostvario kao reprezentativac rodnog Kuvajta. Očekuje se kako će dr. Al Musallam u predstojećem mandatu biti izabran za predsjednika FINA-e.

FINA je međunarodna organizacija koja se od svog osnutka 1908. godine brine o razvitku vodenih sportova na svjetskoj razini. FINA se brine za definiranje i primjenu pravila natjecanja te se bori za fair play pristup sportu bez dopinga. Jedan je od glavnih stupova olimpijskog pokreta, promicatelj plivanja kao globalne edukacijske kategorije te borac za očuvanje okoliša i održivosti u sportu.

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!