Nogomet

Petković: 'Imamo još 90 minuta, sve je otvoreno'; Gvardiol: 'Moramo ubaciti u višu brzinu'

Jan Šneler • četvrtak, 08.04.2021.
Petković: 'Imamo još 90 minuta, sve je otvoreno'; Gvardiol: 'Moramo ubaciti u višu brzinu'
Foto: Pixsell

Premda nisu uspjeli slaviti u prvom susretu četvrtfinala Europske lige, nogometaši Dinama pokazali su solidnu i za ovu fazu dobru igru te se imaju čemu nadati u uzvratnom susretu protiv Villarreala...

Najveće brige Dinamovim navijačima proteklih dana i tjedana nosile su vijesti oko toga hoće li Bruno Petković i Joško Gvardiol biti spremni za Villarreal. Na sreću svih Dinamovaca obojica su dobili određenu minutažu, ali nažalost Dinamo nije uspio doći do pozitivnog ishoda u prvom ogledu četvrtfinala Europske lige.

"Izuzev zadnjih desetak minuta, utakmica je bila ravnopravna. Za taj jedan penal smo izgubili utakmici, ali imamo još 90 minuta u Španjolskoj i sve je otvoreno", rekao je nakon susreta Petković.

Villarreal je statistički imao veći posjed i veći broj udaraca prema golu, ali u konačnici "broje se mrtvi" i samo je onaj pogodak s bijele točke vrijedan spominjanja. Dinamo se pokazao kao ravnopravan protivnik i momčad koja može ugroziti Villarreal u uzvratu.

"Dosta ekipa ima bolji posjed protiv nas, ali rezultat je bitan. Treba reći da su stvorili par dobrih šansi na samom kraju", dodao je napadač Dinama.

Za Villarreal su svi znali da se radi o ozbiljnoj, iskusnoj momčadi koju vodi proslavljeni Unai Emery. Bez obzira na to, osim u određenim dijelovima koje je spomenuo i Petković, razlika ipak nije bila toliko vidljiva te je Dinamo mogao i puno bolje proći.

"Znali smo da su dobra ekipa, moramo ubaciti u brzinu više ako želimo nešto izvući u uzvratnoj utakmici. Dobro drže lopte, dobri su tehničari, fizički je teško priključiti se napadu nakon obrane. Ovo je takav nivo i moramo igrati bolje", rekao je Gvardiol.

FOTO: Matija Habljak/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!