Košarka

Sjajno drugo poluvrijeme za pobjedu Jazza protiv Blazersa, Bogdanović solidan

Branimir Korać • petak, 09.04.2021.
Sjajno drugo poluvrijeme za pobjedu Jazza protiv Blazersa, Bogdanović solidan

U dva noćašnja dvoboja u NBA ligi na parketu su bili hrvatski košarkaši. Bojan Bogdanović upisao je pobjedu protiv Portland Trail Blazersa, a Ivica Zubac s Clippersima bio je bolji od Šarićevih Sunsa...

Utah Jazz oporavio se od dva vezana poraza i vratio se pobjedama. Ugostio je Portland Trail Blazerse koji nastavljaju kao na rollercoasteru, imaju utakmica u kojima izgledaju stvarno sjajno, a imaju i onih u kojima donose krive odluke i samo se ukopavaju.

Ovdje su pokazali dva lica, dobro u prvom poluvremenu u kojem su bili posve ravnopravni, pa čak i vodili na odmoru, ali i jako loše drugo poluvrijeme s puno forsiranjem, nerezonskih šuteva, nervoze i loše obrane.

Treću dionicu Portland je izgubio s čak 40:19 i od toga se nije oporavio. Napad Jazzera je profunkcionirao, Terry Stotts nije više pronalazi igrače koji bi mu mogli donijeti preokret i bilo je samo pitanje razlike s kojom će Jazzeri slaviti.

Ovo je Jazzerima čak 23. uzastopna domaća pobjeda, a Portlandu je ovo treći poraz u zadnje četiri utakmice. Obrana je donijela Jazzu pobjedu, u trećoj četvrtini odigrali su prema željama Quina Snydera.

Donovan Mitchell ubacio je 37 poena uz pet skokova, Rudy Gobert dodao je 18 poena uz 21 skok. Bojan Bogdanović igrao je 28 minuta i ubacio 11 poena (2/8 za dva, 2/5 za tri, 1/1 slobodna) uz pet skokova.

Kod Portlanda Damian Lillard završio je s 23 poena, pet skokova i šest asistencija, a CJ McCollum dodao je 19 poena.

Iako su imali svega trojicu dvoznamenkastih, LA Clippersi svladali su Phoenix Sunse sa 113:103. Sunsi su u ovaj susret ušli nakon velike pobjede u produžetku protiv Jazza, ali ovdje nije išlo, Clippersi su bili u boljem izdanju.

I ovdje je presudilo drugo poluvrijeme. Phoenix je bolje odradio prvih 24 minute, imao i vodstvo na odmoru, ali u nastavku susreta Leonard i George uz podršku Ronda vodili su Clipperse do pobjede.

Paul George bio je prvo ime susreta s 33 poena (7/9 trica) te po sedam skokova i asistencija dok je Kawhi Leonard dodao 27 poena, pet skokova i pet asistencija. Ivica Zubac za 24 minute ubacio je sedam poena (3/4 za dva, 1/2 slobodna) uz pet skokova.

Kod Sunsa Devin Booker ubacio je 24 poena, Mikal Bridges 20 poena uz pet skokova, a Deandre Ayton 18 poena uz deset skokova. Dario Šarić za 13 minuta ubacio je dva poena (0/3 za dva, 0/1 za tri, 2/2 slobodna) uz skok i osvojenu loptu.

NBA:
Utah Jazz - Portland Trail Blazers 122:103
Los Angeles Clippers - Phoenix Suns 113:103

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.04.2021. u 10:05
    jazzeri su odlična ekipa
    Obrisan korisnik