Košarka

Mavericksi preokretom do pobjede protiv Bucksa, novi poraz Lakersa

Branimir Korać • petak, 09.04.2021.
Mavericksi preokretom do pobjede protiv Bucksa, novi poraz Lakersa

Milwaukee Bucksi i Los Angeles Lakersi upisali su nove poraze, ovaj put u gostima kod Dallas Mavericksa i Miami Heata. I jedni i drugi i dalje su oslabljeni što protivnici koriste...

Nakon poraza od Houston Rocketsa, Dallas Mavericksi upisali su veliku pobjedu protiv Milwaukee Bucksa. Presudila je odlična zadnja dionica Mavericks au kojoj su potpuno okrenuli rezultat, dobili to razdoblje s 36:17 i upisali pobjedu.

Ovaj put ključna je bila serija 8:0 koju je napravio Kristaps Porzingis, tu su Mavsi potpuno preuzeli kontrolu i više se nisu osvrtali.

Luka Dončić upisao je 27 poena uz po devet skokova i asistencija dok je Porzingis dodao 26 poena i 17 skokova. Kod Bucksa Donte DiVincenzo ubacio je 22 poena (6/10 trica) uz šest skokova, a Bobby Portis dodao je 20 poena i 14 sokova.

Miami Heat upisao je važnu pobjedu protiv aktualnih prvaka Los Angeles Lakersa. Heat je slavio sa 110:104 iako je poput Mavericksa bio u zaostatku.

Lakersi su dobili prvo poluvrijeme, no nastavak je pripao Miamiju, a Victor Oladipo zadao je glavobolju Eriku Spoelstri. Naime Dipo je u četvrtoj dionici prilikom jednog zakucavanja nezgodno doskočio i čini se da mu je stradalo koljeno. O koliko je teškoj ozljedi riječ, znat će se tek naknadno.

Jimmy Butler stvarao je velike probleme Lakersima, a susret je završio s 28 poena, sedam skokova i pet asistencija, a Oladipo mu se pridružio s 18 poena. Kod Lakersa Kentavious Caldwell-Pope ubacio je 28 poena (6/11 trica), Andre Drummond dodao je 15 poena i 12 skokova, a Dennis Schröder deset poena (2/12 šut), šest skokova i 14 asistencija.

NBA:
Sacramento Kings - Detroit Pistons 101:113
Toronto Raptors - Chicago Bulls 113:122
Dallas Mavericks - Milwaukee Bucks 116:101
Oklahoma City Thunder - Cleveland Cavaliers 102:129
Miami Heat - Los Angeles Lakers 110:104

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!