Nogomet

Bjelica: 'Slaven Belupo je uvijek izazov za nas, na svom terenu je posebno nezgodan'

Sportnet, Branimir Korać • petak, 09.04.2021.
Bjelica: 'Slaven Belupo je uvijek izazov za nas, na svom terenu je posebno nezgodan'

Nogometaši Osijeka u nedjelju gostuju u Koprivnici kod Slaven Belupa gdje će tražiti nove bodove u borbi s Dinamom za naslov prvaka Hrvatske...

Utakmicama 28. kola HT Prva liga ulazi u svoju posljednju četvrtinu koja za nogometaše Osijeka kreće na stadionu Ivan Kušek Apaš u Koprivnici gdje će u nedjelju od 15 sati biti gosti Slaven Belupa. S nizom od tri uzastopne pobjede u kojima je mreža Ivice Ivušića, kao i mnogo puta ove sezone, ostala čista, momčad Nenada Bjelice kreće u završni sprint koji bi, sve to sugerira, mogao završiti najboljim rezultatom u klupskoj povijesti.

"Stanje je takvo da na treningu imamo 22 igrača koji su spremni za utakmicu. Vjerujem da će tako ostati do nedjelje i da će završni trening dobro proći. Dobro smo radili ovaj tjedan, odmorili se nakon pobjede u zadnjoj utakmici i krenuli u pripreme za novi izazov. Slaven Belupo je suparnik koji je uvijek izazov za nas i koji je na svom terenu nezgodan. Nadamo se novoj pobjedi i dat ćemo sve da se to ostvari."

Osijek je posljednje tri utakmice odradio s razlikom golova 7:0 što je smjer kojim svi u Bijelo-plavoj svlačionici žele nastaviti.

"Svaka utakmica je teška, ali kada ulaziš u utakmicu na način na koji smo mi ušli u zadnje utakmice, pogotovo protiv suparnika iz donjeg dijela tablice, onda je vrlo izvjesno da ćemo ih dobiti. Može uvijek otići u drugom smjeru, ali naš pristup je najvažniji i zbog toga imam fokus na svoju momčad i apeliram na ispunjavanje zadataka na terenu. Na zadnje tri utakmice smo bili malo uvjerljiviji što se tiče rezultata, ali nije baš da se nismo tresli do kraja jer smo i protiv Lokomotive i Istre 1961 pred kraj postigli drugi pogodak. Te naše pobjede su bile zaslužene i samo moramo tako nastaviti. Volimo igrati lijepo i atraktivno, ali u ovom trenutku kada pritisci na momčad postaju sve veći i veći najvažnije je pobjeđivati."

Osvrnuo se Bjelica i na momčad koja mu stvara slatke brige kada je riječ o odabiru početne postave jer sa svakom utakmicom neki novi igrač iskoči u prvi plan.

"Ne držim se toga da se momčad koja pobjeđuje ne mijenja već razmišljam o svojoj momčadi, suparniku, idućim utakmicama, formi svojih igrača, njihovom umoru… Sve uzimam u obzir kada se odlučujem za početnu postavu odnosno 20 igrača koji su u kadru. Možda će opet biti poneka promjena, imam još neke dileme na jednoj ili dvije pozicije."

Svjestan je Bjelica da će se nešto pitati i suparnika budući da je Slaven Belupo nezgodna momčad koja će na svom travnjaku pokušati oplemeniti bod s Poljuda.

"Slaven Belupo je kompaktna momčad s prepoznatljivim stilom. Malo su mijenjali kroz sezonu, igraju uglavnom u 3-5-2. Vidjet ćemo hoće li zadržati taj sustav jer kao i mi imaju nešto ozlijeđenih i kartoniranih igrača. Očekuje nas težak izazov, ali nadam se našoj pobjedi i da će naši igrači biti bolji od njihovih", zaključio je Nenad Bjelica.

AUTOR: NK Osijek

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!