Vodeni sportovi

Martin i Valent Sinković pomeli konkurenciju i uzeli europsko zlato!

Branimir Korać • nedjelja, 11.04.2021.
Martin i Valent Sinković pomeli konkurenciju i uzeli europsko zlato!
Foto: Pixsell

Braća Martin i Valent Sinković uzeli su titulu europskih prvaka u dvojcu bez kormilara. Imali su apsolutnu kontrolu od samog početka utrke i pokazali su da su sjajno radili u pripremi sezone!

Martin i Valent Sinković u Vareseu su potvrdili kako su odlično radili i da su spremni. Od kvalifikacija pa do posljednje utrke bili su dominantni, odveslali su sjajno i na kraju su zasluženo osvojili zlatno odličje.

Od početka pa do kraja bili su u vodstvu, imali su i više od tri sekunde prednosti nad prvim pratiteljima i pobjeda nije dolazila pod znak pitanja.

Kroz ciljnu ravninu prošli su sa sekundom i pol prednosti nad drugoplasiranim Talijanima koji su bolje finiširali od Martina Mačkovića i Miloša Vasića iz Srbije, oni su se morali zadovoljiti broncom.

Bez odličja su ostali branitelji naslova Rumunji Marius-Vasile Cozmiuc i Ciprian Tudosa koji su veći dio utrke odradili rezervirano, kasno krenuli i nisu uspjeli doći do odličja.

S druge strane posljednjeplasirani Francuzi su pokušavali držati se što bliže Sinkovićima i jednostavno su puknuli i pali.

Sinkovići su rutinski stigli do titule, pokazali su da su na tragu one prave forma s kojom će u Tokiju ići po najsjajnije odličje.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!