Tenis

Duje Kekez poražen uz solidan otpor Australcu Vukiću

Sportnet, Branimir Korać • srijeda, 14.04.2021.
Duje Kekez poražen uz solidan otpor Australcu Vukiću

Nino Serdarušić ostao je jedini hrvatski predstavnik u pojedinačnoj konkurenciji 3. ATP Challengera Split Open nakon što je Duje Kekez, uz dobar otpor u drugom setu, izgubio od favoriziranog Aleksandra Vukića.

S tri sata kašnjenja, zbog kiše, započeo je program na terenima TC Firule. Na jednom od vanjskih terena u akciju je oko 14 sati krenuo Duje Kekez, vlasnik treće pozivnice organizatora. Trudio se Duje, pogotovo u drugom setu kada je bio posve ravnopravan, no pobjeda je ipak pripala Australcu Aleksandru Vukiću sa 6:2, 7:6 (4). U "tie breaku" je Duje smanjio s 0:3 na 3:4 i imao dva servisa kojima je mogao prijeći u vodstvo i dodatno zakomplicirati meč, no izgubio je oba i Vukić je tu prelomio susret.

"Prvi set sam odigrao lošije, no u drugom sam podigao igru. Imao sam neke šanse koje nisam iskoristio i on je zasluženo pobijedio. Nedostaje mi ovakvih mečeva protiv igrača iz Top 200", komentirao je Kekez kojemu je ovo bio tek četvrti turnir u godini, a ujedno i debi u glavnom ždrijebu Challengera.

Prije šest godina ubilježio je najbolji plasman na ATP listi (422.), a sada je 891. Danas je definitivno igrao puno bolje nego što mu renking pokazuje, no Vukić je ipak bio prevelik zalogaj.

"Većinom igram na Futuresima pa se nadam da će mi ovo iskustvo pomoći podići igru. Zaslužujem bolji plasman od trenutnog", smatra Splićanin Duje.

ATP CHALLENGER SPLIT OPEN, 1. kolo
Duje Kekez (Hrv, WC) - Aleksandar Vukić (Aus) 2:6, 6:7 (4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!