Nogomet

Tuchel: 'Liga prvaka je velika avantura za naše igrače'

Matej Kačan • srijeda, 14.04.2021.
Tuchel: 'Liga prvaka je velika avantura za naše igrače'

Trener Chelseaja Thomas Tuchel zadovoljan je prolaskom svoje ekipe u polufinale Lige prvaka, a posebno je naglasio iskustvo za mlade igrače...

Iako je Chelsea minimalno izgubio od Porta, ipak se plasirao u polufinale Lige prvaka, a Thomas Tuchel je prezadovoljan uspjehom. Posebno se osvrnuo na mladost ekipe i priliku da ti mladi igrači nauče mnogo iz takvog iskustva.

"Ako pogledate listu naše ekipe i dva igrača koja su zabila prošli tjedan, to su im bili prvi golovi u natjecanju. No, ako zabiju Mbappe, Benzema ili Salah i to je njihov pedeseti ili stoti gol u Ligi prvaka. Želimo to nadoknaditi i ono što mlada ekipa može jest boriti se, trčati i izdržati. To je velika avantura za igrače."

Iako je Chelsea mlada momčad, u polufinalu neće biti prolaznik. Kad su već tu, od igrača se očekuje da se bore za finale i korak više.

"Doći do polufinala je velika stvar i ako pogledate posljednji put kad je Chelsea bio u polufinalu, znate da nismo navikli biti tu. Jednom kad ste tamo, onda igrate za finale, to je jasno. Idete u svaku minutu kako bi učili i napredovali. To trenutno radimo kroz naša iskustva i lijepo je biti uz teren za to vrijeme", kazao je Tuchel.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!