Tenis

Serdarušić: 'Trenutni je sustav bodovanja jako loše napravljen, teško je napredovati'

Sportnet, Branimir Korać • srijeda, 14.04.2021.
Serdarušić: 'Trenutni je sustav bodovanja jako loše napravljen, teško je napredovati'

Nino Serdarušić odigrao je odličan meč protiv Eliasa Ymera, ali je nažalost ipak završio svoj nastup u drugom kolu trećeg ATP Challengera Split Open porazom u tri seta. Time je hrvatski tenis ostao bez predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji.

Iako je u završnom setu prvi napravio break za vodstvo 3:2, Serdarušić ga nije uspio zadržati. Štoviše, izgubio je četiri uzastopna gema, a s njima i meč rezultatom 7:6 (2), 5:7, 6:3 poslije dva sata i 40 minuta velike borbe. Nini se ponudila ruka spasa na Ymerovu servisu za meč, dobio je break priliku, ali nije ju iskoristio.

"Šteta tog izgubljenog servisa nakon breaka, protiv vjetra, ali što se može. Imao sam šansu i u posljednjem gemu, ali on je dobro odservirao tri poena. Igrao sam bolje u nekim trenucima i baš mi je žao ovog meča", neutješan je bio Nino koji nije uspio dodati još jedan dobar skalp nakon trijumfa nad Coppejansom u prvom kolu.

Tako je oba splitska Challengera završio u drugom kolu, no i to je napredak budući da je prije dolaska u grad pod Marjanom u cijeloj godini imao samo jednu pobjedu.

"Možda idućeg tjedna odmorim ili odem u Rim na Challenger, vidjet ću još. Trenutni je sustav bodovanja jako loše napravljen, no mi igrači nemamo pravo glasa. Teško je napredovati, s osvojenim turnirom pomakneš se samo 20 mjesta. Nadam se kvalifikacijama Roland Garrosa, ali trebat će napraviti dobar rezultat za to", dodao je Serdarušić kojeg kasnije tijekom dana čeka nastavak dvoboja prvog kola parova u kojem je jučer s Bornom Gojom osvojio prvi set protiv Andreja Golubeva i Aleksandra Nedovjesova.

Foto: Veljko Martinović

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!