Nogomet

Oršić: 'Ako za nečim žalim, onda je to da nismo bili kompletni'

Branimir Korać • petak, 16.04.2021.
Oršić: 'Ako za nečim žalim, onda je to da nismo bili kompletni'
Foto: Pixsell

Dinamova momčad vratila se iz Španjolske gdje je poražena u uzvratu četvrtfinala Europske lige od Villarreala. Igrači su još uvijek tužni zbog poraza, ali i zadovoljni zbog svega napravljenog ove sezone...

Mislav Oršić bio je strijelac jedinog Dinamovog pogotka u četvrtfinalu Europske lige. Iako je odigrao dobru utakmicu u Španjolskoj, nije sretan stigao u Zagreb.

"Malo jesmo žalosni jer smo ispali, ali mislim da trebamo nakon svega ipak biti zadovoljni sami sobom. Mislim da smo igrali dobar nogomet u Europi i dobro predstavljali Dinamo i hrvatski nogomet."

Najviše će pamtiti dvoboj protiv Tottenhama u Zagrebu, susret u kojem je postigao tri pogotka i predvodio Dinamovo čudo.

"Možda će mi Tottenham ostati najviše u sjećanju, ali i sami nastup u četvrtfinalu iako nismo bili baš blizu polufinalu. Nadali smo se tome, ali nije uspjelo."

Četvrtfinale je bilo maksimalan domet, možda bi bilo drugačije sa zdravima Petkovićem i Gavranovićem.

"Ako za nečim žalim, onda je to da nismo bili kompletni. Da smo bili kompletni pa dali sve od sebe i ispali bilo bi drugačije, ovako ostaje mali žal. Da smo bili svi, to bi možda bilo malo drugačije."

Ipak, napredak je vidljiv i ovaj iskorak puno znači svima u klubu.

"Znači nam puno. Kada smo svi tek došli u Dinamo one 2018/2019 smo svi bili malo neiskusniji, bilo nam je tada puno teže igrati. Sada nam se sav rad vraća, idemo svake godine korak po korak naprijed i nadam se da ćemo sljedeće sezone nastaviti u tom ritmu."

Oršić nije siguran je li bilo zaleđe kod prvog pogotka Villarreala, ali situacija je definitivno sumnjiva.

"U jednom trenu nije zaleđe, u drugom je, a lopta mu je još uvijek na nozi. Stvarno ne znam je li se dogodio neki propust iz VAR sobe, a ako je, onda je to stvarno loše."

Iako je u Dinamo relativno kratko, Oršić je postao najbolji Dinamov strijelac u europskim kupovima.

"Sretan sam radi toga, ali stavio bih momčad ispred svega. Svi dečki u svlačionici su stvarno odlični i to se sve vraća na terenu i svaku utakmicu neki drugi igrač iskoči. Tako je bilo i u Europi u skupini su ne drugi igrači zabijali tako da Dinamo je stvarno dobar."

FOTO: Pixsell/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!