Rukomet

Pao je i neugodni Brazil, Hrvatska pobjednik Croatia Cupa!

Branimir Korać • petak, 16.04.2021.
Pao je i neugodni Brazil, Hrvatska pobjednik Croatia Cupa!
Foto: Pixsell

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija upisala je i drugu pobjedu na Croatia Cupu i odnijela je trofej pobjednika. Nakon što je u prvom kolu svladala Nizozemsku, u drugom nastupu upisala je pobjedu protiv Brazila 24:21...

Nakon što su i Hrvatice i Brazilke bile bolje od aktualnih svjetskih prvakinja Nizozemki, u međusobnom dvoboju odlučivale su o pobjednicama Croatia Cupa. Kao što je i Katarina Ježić napomenula u najavi dvoboja, Brazilke kao ekipa predstavljale su Hrvatskoj nepoznanicu s obzirom da se jako dugo nisu susretale.

Snježana Petika i stručni stožer imali su ipak priliku snimiti Brazilke i vidjeti kako dišu. U tom susretu Brazilke su pokazale dosta, a najbolje su to na svojoj koži osjetile upravo Nizozemke.

Hrvatska je dobro ušla u utakmicu, posebno u fazi obrane gdje nije dopustila puno prostora Brazilkama. Ekipe su se izmjenjivale u vodstvu, nitko se nije mogao odvojiti te se na odmor otišlo s poravnatih 12:12.

U drugom dijelu nastavilo se u istom ritmu. Reprezentacije su se izmjenjivale u vodstvu, nije se lako dolazilo do pogodaka, a Hrvatskoj su nedostajali golovi Ćamile Mičijević s vanjskih pozicija.

Ćamila je vrlo dobro otvorila utakmicu i postigla tri pogotka, ali onda je šut stao, povezala je četiri promašaja, a njen četvrti pogodak ujedno je odveo Hrvatsku prvi put na dva razlike, na 18:16.

Deset minuta prije kraja Dejana Milosavljević koja je preuzimala odgovornost i bila je napadački prvo ime Hrvatske u ovom susretu.

Upravo Milosavljević i Mičijević završavale su s uspjehom hrvatske napade i nisu dozvolile Brazilkama da se brzo vrate u igru.

Dvije minute prije kraja susreta važan pogodak postigla je i Stela Posavec, Brazilke su se koncentrirali na Mičijević i Milosavljević, a kroz sredinu je prošla Posavec i zabila za 23:20.

Imale su Brazilke na ulasku u zadnju minutu napad za minus jedan, nisu ga iskoristile da bi na drugoj strani Krsnik pogodila za 24:21 i pobjedu Hrvatske.

Hrvatska odnosi trofej pobjednica Croatia Cupa, a ovdje su je predvodile do pobjede Dejana Milosavljević sa sedam golova te Ćamila Mičijević sa šest. Tea Pijević skupila je deset obrana.

Kod Brazila najopasnija bila je Bruna de Paula koja je postigla pet golova.

FOTO: Srećko Niketić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!