Košarka

Bogdanović solidan u krnjem derbiju Zapada, Šarić nevidljiv u katastrofi Sunsa

Matej Kačan • nedjelja, 18.04.2021.
Bogdanović solidan u krnjem derbiju Zapada, Šarić nevidljiv u katastrofi Sunsa

Sinoć su NBA parkete pohodila trojica hrvatskih košarkaša, od čega su Luka Šamanić i Dario Šarić igrali jedan protiv drugog. Bojan Bogdanović bio je jedan od glavnih igrača Utah Jazza u dvoboju s LA Lakersima...

Prema prikazanom ove sezone je dvoboj Utah Jazza i Los Angeles Lakersa trebao biti derbi Zapada i utakmica za sam vrh, ali su ozljede učinile svoje i Lakerse bez najvećih zvijezda bacile na peto mjesto, dok su Jazzeri u Staples Centar u subotnjoj matineji stigli bez svog vodećeg trojca.

U susretu u kojem je nedostajalo pet najvećih zvijezda (James, Davis, Gobert, Mitchell i Mike Conley) je bilo mnogo dramaturgije, igrao se produžetak, a presudila je na kraju ipak veća napadačka moć Lakersa u produžetku, iako su Jazzeri imali sjajnu šutersku večer.

Čak 23 trice je ubacio Jazz, uključujući i ključne Inglesove i onu Clarksonovu za produžetak, ali su u produžetku Lakersi brzo otišli na sedam razlike te su priveli utakmicu kraju za 127:115 pobjedu. Bez Goberta i Derricka Favorsa u reketu, Jazz nije imao odgovor na Andrea Drummonda s 27 poena i osam skokova.

Reketom se šetao i Dennis Schröder sa svojim prodorima do 25 poena, osam asistencija i šest skokova, a 25 je ubacio i Caldwell-Pope. Kod Jazza je Clarkson ubacio 27, po 20 su dodali Ingles (čak 14 asistencija) te Ersan Ilyasova sa šest trica.

Bojan Bogdanović je imao velike napadačke ovlasti pa je uzeo 15 šuteva, ali je pogodio tek pet, od čega 3/8 za tricu. Bacanja je imao savršenih 6/6 za 19 poena te tri skoka i po dvije asistencije i ukradene lopte.

Poraz Jazza nisu uspjeli iskoristiti Phoenix Sunsi da se približe, dapače su doživjeli potpuno iznenađujuć i najteži poraz ove sezone. Sunsi su na domaćem terenu igrali u najjačem sastavu, a u goste su im stigli SA Spursi bez DeRozana, Millsa i Pöltla.

Nije to omelo Teksašane, deklasirali su neprepoznatljive Sunse sa 111:85 u sjajnoj timskoj maniri sa šest igrača između 12 i 19 poena. Iako je krenuo u petorci, Luka Šamanić se nije istaknuo među njima. Hrvatski je igrač za nešto manje od 17 minuta ostao na 0/6 iz igre i bez poena uz tek asistenciju i ukradenu loptu.

19 je kod Spursa ubacio Rudy Gay, a 13 uz 13 skokova je imao Drew Eubanks. Kod Sunsa je 17 poena s klupe ubacio Jevon Carter, a 15 je uz loših 6/18 iz igre imao Devin Booker. Dario Šarić je igrao samo devet minuta te je ostao bez ubačaja iz igre uz samo jedan ispucan šut.

Zabio je dva slobodna bacanja te je imao dva skoka i dvije asistencije u susretu koji će pokušati zaboraviti što prije i Šarić i Sunsi, ali i Šamanić na pobjedničkoj strani.

NBA:
LA Lakers - Jazz 127:115
Suns - SA Spurs 85:111

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.04.2021. u 11:26
    utahj igra dobro sinoc su puno sutirali trice grijesili su obrani
    Obrisan korisnik