Automoto

VN Miamija od sljedeće sezone u F1 kalendaru

Matej Kačan • nedjelja, 18.04.2021.
VN Miamija od sljedeće sezone u F1 kalendaru

Sezona Formule 1 će od sljedeće godine biti bogatija za još jednu utrku na elitnoj lokaciji. Na deset godina se u kalendar uključuje VN Miamija...

Na dan druge utrke u aktualnoj F1 sezoni koja će se u 15 sati voziti u Imoli, Formula 1 je i službeno objavila kako će od sljedeće sezone u kalendaru biti i dugo očekivana te najavljivana utrka u Miamiju. Bit će to prvi put nakon 1959. da će se Formula 1 voziti na Floridi.

Staza će biti konstruirana na ulicama Miamija oko Hard Rock stadiona, doma NFL ekipe Miami Dolphinsa. Tako će SAD od sljedeće sezone imati dvije utrke u kalendaru jer već postoji i VN Teksasa u Austinu. Datum utrke još nije potvrđen, a ugovor je potpisan na deset godina.

Staza će imati 19 zavoja i tri DRS zone, a maksimalna brzina na ravnini se procjenjuje na 320 kilometara na sat. Miami je 11. lokacija i staza na kojoj će se Formula 1 voziti na američkom tlu.

"Hard Rock Stadion i kampus u Miamiju postoje kako bi ugostili najveće globalne događaje i da korist od toga ima cijela regija Miamija, a utrka Formule 1 je jedan od najvećih mogućih događaja. Surađivali smo sa specijalistima kako bi dizajnirali stazu za koju s Formulom 1 i FIA-om vjerujemo da će stvoriti jedinstveno iskustvo za navijače koje će biti odraz raznolike i dinamične kulture Miamija", kazao je predsjednik hard Rock Stadiona Tom Garfinkel.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.04.2021. u 19:23
    opet neka ulicna stadionska bezveze
    Obrisan korisnik