Košarka

Steph i Jokić opet odigrali nevjerojatne partije u pobjedama

Matej Kačan • utorak, 20.04.2021.
Steph i Jokić opet odigrali nevjerojatne partije u pobjedama

Stephen Curry i Nikola Jokić ne prestaju dominirati i oduševljavati svakom svojom novom utakmicom, a tako je bilo i u noći s ponedjeljka na utorak...

Nova NBA večer, nova razina oduševljenja koju nam Stephen Curry pruža svojim partijama. Jedan od najboljih igrača lige i najbolji šuter u povijesti je u pobjedi Warriorsa nad Sixersima ubacio novih 49 poena te je svoj nevjerojatan niz doveo do novog rekorda.

Steph je tako upisao novu partiju s deset ili više trica, a u posljednjih deset utakmica ima preko 70 trica i po tome je prvi igrač u povijesti s takvim šuterskim nizom. Curry je utakmicu završio s 50 posto šuta na 49 poena, a imao je i pet asistencija. Osim njega je jedino Andrew Wiggins bio zapažen sa 16 poena i deset skokova.

Najbolja momčad Istoka nije bez Bena Simmonsa imala odgovor na Stepha, nedostajao je i Tobias Harris pa Joel Embiid s 28 poena, 13 skokova i osam dodavanja ipak nije bio dovoljan.

Denver Nuggetsi su stigli do pobjede kod kuće protiv Grizzliesa u dva produžetka, a ništa manje impresivan od Curryja nije bio ni vodeći MVP kandidat Nikola Jokić. Srpski je centar opet morao izvući svemirsku partiju kako bi Denver doveo do treće pobjede otkako je Jamal Murray otpao zbog ozljede ligamenta.

Jokić je u 139:137 pobjedu ugradio 47 poena, 15 skokova i osam dodavanja, a zabio je i jednu od ključnih trica kasno u drugom produžetku koja je Denveru donijela vodstvo. 28 je kod Nuggetsa dodao Will Barton, dok je kod Memphisa sjajan bio Ja Morant s 36 poena, 12 asistencija i osam skokova.

Sjajnu partiju odigrao je i Russell Westbrook s 13 poena, 11 skokova i 17 asistencija u pobjedi Washingtona nad Thunderom od 119:107, dok je Heat lako uz 30 poena, sedam skokova i osam dodavanja Kendricka Nunna nadvisio Rocketse.

Triple-double je imao i Jayson Tatum s 14 poena, 13 skokova i deset asistencija, ali su njegovi Boston Celticsi iznenađujuće izgubili od Chicago Bullsa. Završilo je 102:96 za Bullse koje je s 29 poena vodio Nikola Vučević. U dvoboju dna istoka su Pistonsi bili bolji od Cavaliersa sa 109:105.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!