Nogomet

Čeferin prašta, ali ne zaboravlja: 'Konzultirat ćemo se s odvjetnicima'

Matej Kačan • četvrtak, 22.04.2021.
Čeferin prašta, ali ne zaboravlja: 'Konzultirat ćemo se s odvjetnicima'

Predsjednik Uefe Aleksandar Čeferin mora početi odgovarati na škakljiva pitanja o budućnosti nogometa nakon što je Superliga propala, a UEFA i dalje vodi glavnu riječ...

Mnogi su nakon objave Superlige za tu kulminaciju događaja optužili pohlepne vlasnike klubova, pogotovo one s američkog tržišta koje funkcionira po principu zatvorenih liga, ali se Aleksandar Čeferin s tim ne slaže i nalazi iznimke.

"Razgovarao sam s vlasnicima Rome i Marseillea koji su također američki milijarderi i javno su rekli da nikad ne bi sudjelovali u takvoj ligi jer poštuju tradiciju i navijače svojih klubova. Nepošteno je kazati da su američki vlasnici drukčiji, čak i kad je jasno i istinito da je njihov sportski sustav drukčiji", kazao je Čeferin za 24ur.

Praktički deset od 12 klubova je priznalo grešku te se povuklo iz Superlige, a sad preostaje vidjeti hoće li i dalje imati Čeferinovo uho. Nije teško zaključiti da bogati klubovi trebaju Uefi, ali i obratno.

"I dalje ćemo pričati o nogometu, ali ću na sastancima odlučiti tko sjedi do mene, a koga ću staviti malo dalje. Priznali su pogrešku i uvidjeli da su u krivu. Svi radimo greške. Ja sam bio razočaran svima, ali mogu reći da me Barcelona najmanje razočarala. Predsjednik Laporta je izabran nedavno i pričao sam s njim nekoliko puta. Bio je pod velikim pritiskom zbog financijske situacije koju je naslijedio. To se događa kad preplatite neke igrače, a rezultata nema", rekao je.

Klubovi koji su se odmetnuli će imati neke posljedice iako su se brzo vratili pod skute matične kuće. Prema Čeferinu, ova priča nije gotova.

"Vidjet ćemo što će se dogoditi sljedeći tjedan. Mnogo se dogodilo u 24 sata nakon kongresa, ali očekujem još vijesti do petka. Mislim da oni koji tvrde da su potpuno mirni u ovoj situaciji ne govore istinu. Konzultirat ćemo se s odvjetnicima, situacija je vrlo komplicirana za njih, a ne za Uefu koja ima 235 od 247 klubova na svojoj strani. Čak i 244, svi su uz nas. Dobio sam poruke podrške iz praktički svakog kluba u Europi. Sad očekujemo da svi shvate svoje greške i podnesu posljedice. O tome ćemo sljedeći tjedan", kazao je Čeferin.

FOTO: Srđan Ilić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!