Tenis

Petra Marčinko šokirala šestu nositeljicu, nekadašnju 32. igračicu svijeta

Branimir Korać • utorak, 27.04.2021.
Petra Marčinko šokirala šestu nositeljicu, nekadašnju 32. igračicu svijeta
Foto: Pixsell

Mlada hrvatska tenisačica Petra Marčinko kreirala je veliko iznenađenje na startu jakog ITF turnira u Zagrebu. U prvom kolu svladala je Kurumi Naru u dva seta.

Petra Marčinko, kao najperspektivnija hrvatska tenisačica, ušla je u glavni ždrijeb ITF turnira u Zagrebu s pozivnicom organizatora i odmah je kreirala veliko iznenađenje. Svladala je nekadašnju 32. igračicu svijeta, a danas 153. na WTA ljestvici Kurumi Naru.

Poznata Japanka nije imala rješenje za sjajan nastup Marčinko koja je pokazala kako već sada može igrati i s puno iskusnijim igračicama. Za prvi nastup u seniorskoj konkurenciji, Petra može biti itekako zadovoljna.

U prvom setu Nara se tri puta vraćala iz breaka zaostatka, ali četvrti put nije uspjela iako je imala 15:40 na Petrin servis za set.

U drugom setu Marčinko je krenula s 4:0, Nara je vratila jedan break i opasno prijetila kod 4:3 kada je imala čak pet break lopti, ali Marčinko je izdržala i nakon toga novim breakom otišla do pobjede.

15-godišnja hrvatska nada u drugom kolu igrat će protiv kvalifikantice Jule Niemeier, 263. igračice svijeta, koja je svladala Dalilu Jakupović.

ITF Zagreb, prvo kolo:
Petra Marčinko (Hrvatska, WC) - Kurumi Nara (Japan, 6) 6:4, 6:3

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!