Rukomet

Horvat i Balić mogu biti zadovoljni, Hrvatska protiv Slovačke pokazala širinu

Mihaela Bradovski • srijeda, 28.04.2021.
Horvat i Balić mogu biti zadovoljni, Hrvatska protiv Slovačke pokazala širinu
Foto: Pixsell

Hrvatska rukometna reprezentacija u Varaždinu je u prvom susretu upisala visoku pobjedu protiv Slovačke. Vrlo kvalitetan nastup Horvatovih izabranika i dosta razloga za zadovoljstvo...

S dosta zanimanja čekao se prvi nastup hrvatske rukometne reprezentacije nakon neuspjeha u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Za ovu akciju Hrvoje Horvat pozvao je dosta šarenu postavu, onim nositeljima igre dao je slobodno kako bi mogao isprobati i neke nove snage, a ti igrači nisu razočarali. Iako Slovačka nije iz onog najkvalitetnijeg ešalona, nije niti nju lako svladati s visokih 32:24.

Od početka se vidio velik motiv, svi su se htjeli pokazati i dokazati da stručni stožer može računati na njih. Iako je bilo vrlo malo vremena za uigravanje, sve je to izgledalo dosta dobro,

Već nakon četiri i pol minute igre Hrvatska je vodila s 5:1, da bi sredinom prvog poluvremena i Slovaci nešto odigrali te uspjeli serijom 4:0 vratiti se u utakmicu i poravnati na 7:7.

Držali su se Slovaci u egalu do zadnjih sedam minuta prvog dijela kada Hrvatska pojačava ritam i završava poluvrijeme serijom 7:1.

Ništa se nije promijenilo u drugom dijelu. Hrvoje Horvat nastavio je rotirati, a Hrvatska je i dalje imala apsolutnu kontrolu nad susretom i u 44. minuti prvi put na susretu stigla je do dvoznamenkaste prednosti (24:14).

Dugo se igralo praktički gol za gol i tek u zadnjih pet minuta Slovaci s tri vezana gola smanje zaostatak na minus sedam za uljepšavanje poraza. Zadnju riječ na susretu imao je Nikola Grahovac koji je pogodio u zadnjim trenucima za konačnih 32:24.

Ivan Pešić branio je cijelu utakmicu, bio je stabilan, dobar i skupio je 14 obrana. Po pet golova postigli su Lovro Mihić, David Mandić i Mateo Maraš. Kod Slovaka Tomaš Urban postigao je šest golova.

Novu utakmicu sa Slovacima Hrvatska igra već sutra od 18 sati.

FOTO: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!