Vodeni sportovi

Mladost u prvoj polufinalnoj utakmici lakoćom slavila protiv Jadrana

Sportnet, Branimir Korać • četvrtak, 29.04.2021.
Mladost u prvoj polufinalnoj utakmici lakoćom slavila protiv Jadrana
Foto: Pixsell

Vaterpolisti Mladosti pobijedili su Jadran Split u prvoj polufinalnoj utakmici Prvenstva Hrvatske odigranoj večeras na bazenu Mladosti.

Žapci su slavili rezultatom 10:5 (3:0, 3:1, 2:3, 2:1) te puni samopouzdanja putuju u Split na uzvratni susret koji se u subotu igra na bazenu Poljud.

"Bili smo dominantni od samog početka utakmice, igrali ozbiljno i koncentrirano. Pristup odličan, odmah smo imali jedno veliko vodstvo te smo kasnije susret mirno priveli kraju. Zadovoljan sam igrom u obrani kao i u napadu, mislim da je sve bilo korektno. Važno je da smo poveli seriju i idemo sada ozbiljno napasti u Splitu", izjavio je nakon utakmice trener Mladosti Zoran Bajić.

Sjajna igra u obrani Žabaca, naročito u prvom dijelu utakmice, usmjerila je ostatak susreta te omogućila zagrebačkoj momčadi mirnu završnicu. U prvom poluvremenu splitska momčad upisala je samo jedan pogodak dok je realizacija šuta iz igre u cijelom susret ostala na 11 posto (2/18). S druge strane, Mladost je imala šut iz igre 30 posto (6/20). Dobar posao odradio je i vratar Ivan Marcelić koji je zaustavio deset pokušaja Splićana.

Posebno veseli povratak Konstantina Harkova kojem je ova utakmica bila prva nakon ozljede ruke, a zbog čega nije zaigrao u nekim ključnim utakmicama svoje momčadi.

"Drago mi je da sam se vratio nakon mjesec i pol dana. Ruka još malo boli, ali nadam se da će proći. Dobro smo odigrali danas, nadam se da ćemo tako i u subotu te izboriti finale", izjavio je Harkov nakon susreta.

Kod Mladosti trostruki strijelac bio je Luka Bukić, a dva gola dodao je Marin Delić.

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!