Košarka

Jovanović: 'Nemam što zamjeriti igračima, pali smo na kraju'

Matej Kačan • četvrtak, 29.04.2021.
Jovanović: 'Nemam što zamjeriti igračima, pali smo na kraju'
Foto: Pixsell

Trener Cibone Vladimir Jovanović nije imao što zamjeriti svojim igračima nakon tijesnog poraza od Zadra, dok je Roko Prkačin najavio revanš u finalu...

Cibona je i peti put u šest utakmica izgubila od Zadra, a još jednom nam je dvoboj ova dva suparnika ponudio dramu do posljednjeg napada. Ovaj put je bolji bio Zadar, a trener Vukova Vladimir Jovanović je poručio kako je zadovoljan ulaskom svoje ekipe u utakmicu te da nema što zamjeriti igračima.

"Čestitam ekipi Zadra na pobjedi. Oni su u drugom poluvremenu bili s većom energijom i većom koncentracijom. Mi smo tu kontrolirali utakmicu skoro do kraja i onda pali. Vidjelo se kod mojih igrača da jednostavno nismo bili ekipa kao prije toga. Napravili smo neke greške u selekciji i izboru šuteva, neke otvorene šuteve nažalost promašili. Danas smo bili i jako loši s linije slobodnih bacanja, promašili smo ih osam što je na ovakvu utakmicu puno. "

Ovakvi padovi u igri su dio odrastanja svake ekipe, a posebno ovako mlade kao što je Cibona. Trener zato nije imao što zamjeriti igračima.

"Nemam im što zamjeriti, ušli su u utakmicu jako i motivirano i dokle god smo bili na tom energetskom nivou bili smo dobri, kad smo u tom segmentu posustali nismo mogli izdržati do kraja. Na kraju je eto možda i sreća odlučila da zadnji šut ne uđe, prije toga smo imali tricu da prelomimo utakmicu, nismo je pogodili. Idemo dalje, imamo još jednu utakmicu domaćeg prvenstva i pokušat ćemo onda biti pravi u playoffu", poručio je Jovanović.

Kapetan Roko Prkačin je opet bio sjajan protiv Zadra, ali nije bilo dovoljno ovaj put. No, Prkačin želi revanš u finalu protiv istog suparnika i raduje se tom mogućem dvoboju.

"Dobro smo otvorili utakmicu i s energijom i sa svime. Išao nas je šut. U drugom poluvremenu kad smo smanjili malo ritam počeli smo i promašivati, smanjivala se razlika. Imali smo taj zadnji šut, da smo ga zabili izašli bi kao pobjednici, ali glavu gore. Imamo još Alkar u subotu i idemo se revanširati Zadru u finalu", kazao je Prkačin.

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!