Nogomet

Jurić: 'Najdraži pogodak mi je onaj iz Maksimira za povijesnu pobjedu Šibenika'

Mihaela Bradovski • četvrtak, 29.04.2021.
Jurić: 'Najdraži pogodak mi je onaj iz Maksimira za povijesnu pobjedu Šibenika'
Foto: Pixsell

Deni Jurić prvi je strijelac Šibenika, a odigrao je ključnu ulogu u pobjedi Šibenčana protiv Slaven Belupa za prekid negativnog niza. Jurić je u tom susretu bio strijelac i asistent...

Šibenik prije susreta sa Slaven Belupom bio je u negativnom nizu, deset sušnih kola stavila su ga u situaciju da mora do pobjede i ona je stigla. Jurić je zabio prvi gol i došao do brojke od 11 golova ove sezone, a kasnije je asistirao i za drugi.

"Nije bilo ugodno istrčati nakon velikog niza utakmica bez pobjede i ovo je bila vrlo važna pobjeda s kojom smo skinuli teret s leđa. Po svemu smo zaslužili bodove, vratio nam se rad s treninga. Nema opuštanja, još nismo matematički osigurali opstanak. Za to nam treba pobjeda protiv Lokomotive, moramo odigrati dobro, hrabro i pobijediti za mir u kući", kaže Jurić za Sportske novosti.

Protiv Slaven Belupa Šibenčani su odigrali svoju vjerojatno najbolju utakmicu u dugo vremena, a Jurić i Mario Ćurić bili su predvodnici na putu do pobjede.

"Igrali smo stvarno jako dobro, posebno u prvom poluvremenu. Igrali smo kao prava momčadi, davali sve jedan za drugoga i takva igra izbacila je Marija i mene. Svi smo radili na travnjaku ono što najbolje znamo, svaka čast svakom pojedincu. Velika je razlika između prve i druge lige, želja mi je bila nekih 7-8 golova, a sada sam na 11."

Jurić priznaje da je i sam sebe malo iznenadio, a do kraja sezone nada se da bi mogao do još dva-tri gola.

"To bi bilo sjajno, imamo još pet kola, dva protiv naših konkurenata i onda još tri protiv momčadi iz vrha. Zabijao sam i Dinamu u Maksimiru, Rijeci, ali taj gol u Maksimiru za povijesnu pobjedu Šibenika mi je najdraži."

Jurića su zapazili i klubovi iz inozemstva, ali on se ne zamara time.

"Ne opterećujem se, potpuno sam koncentriran na završnicu sezone. Koliko znam ponuda i upita ima, bilo ih je i ranije i bit će ih i ubuduće, ali se ne zamaram s time, kada dođe vrijeme, onda ćemo odlučiti zajednički. Bilo ih je i sa sjevera Europe, iz Švedske, domaćih, o svemu vodi brigu moj otac."

Što se tiče ostanka u Šibeniku, sve će se znati nakon sezone, želja je napraviti iskorak.

"U Šibeniku mi je lijepo i pokazalo se da sam dobro odlučio kada sam dolazio. Svatko želi napraviti iskorak u karijeri i sve će se znati nakon sezone. Volio bih zaigrati i u nekom velikom hrvatskom klubu, HT Prva liga je dosta izazovna i sve jača te se može napraviti dobar transfer i iz nje."

Jurić ima nastupe i za mladu hrvatsku i australsku reprezentaciju te bi mogao s australskom U-23 reprezentacijom nastupiti i na Olimpijskim igrama. Ipak, kada bi došao poziv Hrvatske, ne bi razmišljao: "Naravno da bih ga prihvatio, zna se što Hrvatska znači u nogometu."

FOTO: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!