Rukomet

Hrvatska i u drugom susretu bolja od Slovačke, ovaj put nije išlo glatko

Branimir Korać • četvrtak, 29.04.2021.
Hrvatska i u drugom susretu bolja od Slovačke, ovaj put nije išlo glatko
Foto: Pixsell

Hrvatska rukometna reprezentacija i drugi put svladala je Slovačku u Varaždinu u sklopu EHF Euro kupa. Lagan posao za Hrvatsku prvog dana i nešto teži drugog, ali u oba slučaja Hrvatska je potvrdila da je bolja protivnik.

Hrvoje Horvat iskoristio je još dvojicu igrača koji su prvi susret odgledali s tribina pa su tako priliku dobili Fran Mileta i Karlo Godec. Za razliku od prvog susreta, nije bilo Davida Mandića i Nikole Grahovca.

Slovaci su se duže držali u priključku i nisu dopustili Hrvatskoj da stvori razliku kao u prvom susretu. Do same završnice bili su za petama te su ovaj put svladani s 26:23.

Hrvatska je ponovno najvećim dijelom susreta bila u prednosti, odmah je krenula s 2:0, imala je tijekom prvog poluvremena i tri gola prednosti da bi Slovaci u završnici napravili preokret i golom Slaninke prvi put poveli s 13:12 što je ujedno bio rezultat na kraju prvog poluvremena.

Dobro su Slovaci otvorili i drugo poluvrijeme, imali su tri gola prednosti i održavali to vodstvo scve do sredine poluvremena.

Golovima Matanovića (dva) i Gadže Hrvatska je serijom 3:0 poravnala na 21:21 i posve se vratila u utakmicu.

Slovačka je tu već bila u paru i Hrvatska je ukupnom serijom 8:1 i bijegom na 26:22 riješila pitanje pobjednika.

Zarazliku od jučer kada je Pešić skupio 14 obrana, danas su on i Matej Mandić zajedno upisali sedam obrana. Po pet golova postigli su Tin Lučin i Domagoj Pavlović. Kod Slovačke Patrik Hruščak postigao je sedam golova.

FOTO: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!