Košarka

Durant nosio Netse do pobjede, Porter utakmicom karijere srušio Buckse

Branimir Korać • petak, 30.04.2021.
Durant nosio Netse do pobjede, Porter utakmicom karijere srušio Buckse

Noćas je u NBA ligi bilo na rasporedu šest susreta, iznenađenja nije nedostajalo, kao niti fantastičnih pojedinačnih nastupa...

Brooklyn Netsi kada budu na okupu, bit će s pravom veliki kandidat za titulu prvaka. Imali smo situaciju da su pobjeđivali dok je na parketu bio samo James Harden, zatim se on ozlijedio pa Kyrie Irving preuzeo teret na sebe, a noćas nije bilo niti Irvinga pa je sve palo na leđa Kevina Duranta koji je iznio teret i nosio Netse do pobjede.

Oslabljena Indiana samo s Malcolmom Brogdonom i Carisom LeVertom od jačih imena, nije mogla pružiti ozbiljniji otpor i visoko je poražena.

Durant je susret završio s 42 poena i deset asistencija, a Alize Johnson odigrao je utakmicu karijere s 20 poena i 21 skokom. Kod Pacersa LeVert je upisao 36 poena, a Edmond Sumner dodao je 16.

Nuggetsi su upisali četvrtu uzastopnu pobjedu, a Raptorsi drugi poraz u nizu. Nuggetsi su do pobjede stigli zahvaljujući velikoj seriji u drugoj i trećoj dionici kada su pobjegli i otišli do pobjede. Iako bez Jamala Murrayja, Nuggetsi odrađuju jako dobar posao za što sve više zasluga ima i Facundo Campazzo koji nakon početne prilagodbe izgleda sve bolje.

Protiv Raptorsa, Nuggetsi su imali sedmoricu dvoznamenkastih, a posebno su se istaknuli Michael Porter s 23 poena i sedam skokova i Nikola Jokić s 19 poena i 12 skokova.

Kod Raptorsa OG Anunoby ubacio je 25 poena dok su po 20 dodali Khem Birch (osam skokova) i Kyle Lowry (sedam asistencija).

Dallas i Detroit u međusobni dvoboj ušli su bez svojih najboljih igrača. Dallasu je nedostajao Luka Dončić, a Pistonsima Jerami Grant, ali Mavericksi su pronašli novog raspoloženog igrača i došli do pobjede.

Slavili su sa 115:105 na krilima Tima Hardawayja koji je u pravo vrijeme upisao učinak karijere. Hardaway je ubacio 42 poena i potpuno preuzeo teret na svoja leđa, posebno nakon što je još parket napustio i Kristaps Porzingis zbog problema s koljenom.

S po 20 poena kod Pistonsa najbolji su bili Isaiah Stewart (deset skokova) i Frank Jackson.

Posljednjeplasirani Houston Rocketsi svladali su Milwaukee Buckse sa 143:136. Niti minutu na parketu nije proveo Giannis Antetokounmpo koji je zbog ozljede gležnja napustio igru i više se nije vraćao. To su iskoristili Rocketsi i na krilima utakmice života rookieja Kevina Portera otišli su do pobjede.

Porter je ubacio 50 poena (devet trica) uz 11 asistencija i čudesnim nastupom odveo svoju momčad do pobjede. 31 poen dodao je Christian Wood, a Khris Middleton s 33 i Bryn Forbes s 30 poena predvodili su Buckse.

NBA:
Indiana Pacers - Brooklyn Nets 113:130
Denver Nuggets - Toronto Raptors 121:111
Detroit Pistons - Dallas Mavericks 105:115
Houston Rockets - Milwaukee Bucks 143:136
Minnesota Timberwolves - Golden State Warriors 126:114
Oklahoma City Thunder - New Orleans Pelicans 95:109

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.04.2021. u 22:18
    Kako wolvesi igraju dobro bravo
    Obrisan korisnik