Rukomet

Hrvatska rukometna reprezentacija uz jak otpor poražena u Veszpremu

Mihaela Bradovski • subota, 01.05.2021.
Hrvatska rukometna reprezentacija uz jak otpor poražena u Veszpremu

Nakon dvije pobjede protiv Slovačke, hrvatski rukometaši upisali su poraz u Veszpremu protiv Mađarske. Pomlađena Hrvatska pružila je jak otpor Mađarima, ali nije uspjela slaviti...

Mađarska je ipak bila prejaka. U snažnom sastavu s većinom onih glavnih aduta, Mađarska je ipak imala veću širinu i svladala je Hrvatsku s 26:22 boljom igrom u drugom poluvremenu.

Hrvatska je odigrala jako dobro prvo poluvrijeme, posebno u fazi obrane gdje je potpuno zatvorila Mađare i dopustila im je tek devet pogodaka. Nastavak susreta donio je ipak bolju igru Mađarske koja je uspjela doći do važne pobjede.

Hrvatska je jako dobro krenula u utakmicu, obrana je funkcionirala sjajno i na sredini prvog poluvremena vodila je 8:5. Iako je ostala s igračem manje kod tog rezultata, imala je dva napada za odlazak na plus četiri, međutim nije ih iskoristila i Mađarska je napravila seriju 3:0 i vratila se u utakmicu.

Na poluvrijeme je Hrvatska ipak odnijela malo vodstvo 10:9 te je na odmor otišla uz vrlo dobar dojam.

I u prvih deset minuta drugog poluvremena Hrvatska je uspjela otići na tri gola prednosti, povela je 15:12, Mađari su se vratili, ali sve do zadnjih deset minuta rezultat je bio u potpunom egalu.

Tek u završnici Mađarska je iskoristila pad Hrvatske, uspjela se odvojiti i na kraju je slavila rezultatski izraženije nego što je to bilo vidljivo na samom parketu.

U hrvatskom sastavu Ivan Pešić skupio je 11 obrana, pet golova postigao je Ivan Čupić, a po tri su dodali Tomislav Kušan, Luka Šebetić, Tin Lučin i Domagoj Pavlović.

U mađarskom sastavu po pet golova postigli su Dominik Mathe i Pedro Rodriguez.

EHF Euro kup:
Mađarska - Hrvatska 26:22.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!