Nogomet

Tuchel: 'Utakmicu spremamo kao da je 0:0, idemo na pobjedu'

Matej Kačan • srijeda, 05.05.2021.
Tuchel: 'Utakmicu spremamo kao da je 0:0, idemo na pobjedu'

Trener Chelseaja Thomas Tuchel najavio je susret svoje ekipe protiv Real Madrida u polufinalu Lige prvaka u koji je Chelsea ponio 1:1 iz prve utakmice...

Chelsea je u uzvratni susret polufinala Lige prvaka ponio remi od 1:1 u Madridu te prednost gola u gostima, ali za Thomasa Tuchela to ne znači ništa. On će ekipu spremati kao da se kreće od nule i na umu mu je samo pobjeda.

"Izazov je zaboraviti rezultat i krenuti s 0:0. Pripremat ćemo se za pobjedu i ništa drugo. Nemamo drugi način za pripremu jer je jedino što znam ohrabriti ekipu da izađe i pobijedi. Ako ćemo biti na svojoj najvišoj razini, onda bez razmišljanja idemo na pobjedu. Klub želi pobjeđivati, igra se za pobjedu i natječe za nju.", kazao je Tuchel.

O prvih 11 njemački trener još nije odlučio, ali je sigurno da Matea Kovačića i dalje neće biti u sastavu.

"Odluke ću, kao i obično, donijeti vrlo kasno. Imam ideje, ali sam predugo u ovom poslu da ne znam kako se svašta može dogoditi na zadnjem treningu ili da se u posljednji trenutak mogu predomisliti. Moramo čekati i naspavati, a onda ću odlučiti o prvih 11. prvo ću je priopćiti ekipi, ali ono što je sigurno jest to da smo igrali dobru utakmicu s postavom koju smo imali u prvoj utakmici. Bili smo dobri i s tog kuta gledanja nema razloga za previše promjena", otkrio je Tuchel.

Nijemac je otkrio i da je igrače pokušao opustiti te da je smanjio vrijeme koje ekipa provodi u klupskim prostorijama kad igra domaće utakmice.

"U sezoni od gotovo 60 utakmica uz previše noći udaljeno od kuće, pokušavamo smanjiti vrijeme provedeno u hotelima. Sve može biti faktor i imati utjecaj. Imali smo tri dana između utakmica i dovoljno vremena za oporavak. Kad imamo dva dana, nekad odemo u hotel kako bi igrači dobili masaže i tretmane. Kad su utakmice navečer, imaosjećaj da bi hotel samo podignuo tenziju pa puštamo igrače da odu kućama i razmišljaju o drugim stvarima. Onda se sretnemo sutradan za šetnju ili sastanak i opet imamo nekoliko sati za pripremu", objasnio je trener Chelseaja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!