Košarka

Bogdanović uhvatio sjajnu formu, Šamanić najefikasniji u porazu Spursa

Branimir Korać • četvrtak, 06.05.2021.
Bogdanović uhvatio sjajnu formu, Šamanić najefikasniji u porazu Spursa

Bojan Bogdanović s jedne, a Luka Šamanić s druge strane u noćašnjem dvoboju u Salt Lake Cityju. Bogdanović je nastavio s odličnim igrama, a Šamanić je prvi put bio najefikasniji igrač Spursa...

Utah Jazz je ponovno na vrhu NBA lige. U svojoj dvorani Jazzeri su ugostili San Antonio Spurse te su im nanijeli težak poraz 126:94. Bez obzira na neigranje Donovana Mitchella i Mikea Conleyja, Jazzeri su bili apsolutno dominantni u sjajnoj večeri Jordana Clarksona i Bojana Bogdanovića.

Bogdanovićeve muke sa šutom su očito prošlost, forma je ponovno tu i već duže vrijeme nosi Jazzere.Noćas je odigrao sjajnu utakmicu, jednako kao i Clarkson koji također potvrđuje kako je kriza iza njega.

Ovdje nije bilo nikakve dvojbe Jazzeri su vrlo brzo stvorili visoku razliku, bili su daleko raspoloženiji i već uoči posljednje četvrtine imali su skoro 40 poena prednosti.

Bogdanović je imao šuterski fantastičnu večer te je za 26 minuta ubacio 24 poena (7/9 za dva, 3/4 za tri, 1/1 slobodna) uz dva skoka i dvije osvojene lopte. Clarkson je ubacio 30 poena uz šest skokova.

Kod Spursa odlično je minutažu iskoristio Luka Šamanić koji je na parketu proveo 24 minute i bio prvi strijelac svoje momčadi. Šamanić je susret završio s 15 poena (4/9 za dva, 2/4 za tri, 1/2 slobodna) i pet skokova. Po 14 poena upisali su Devin Vassell i Drew Eubanks (devet skokova).

Phoenix Sunsi istovremeno su teško stradali u gostima kod Atlante koja ih je svladala s čak 135:103. Dario Šarić ispao je iz rotacije Sunsa i svu minutažu dobio je kada je sve bilo riješeno u zadnjoj dionici.

Još i nije sve izgledalo tako crno za Sunse na ulasku u zadnju dionicu, gubili su devet poena razlike, a onda je uslijedio očajan ulazak u četvrtu četvrtinu i brza predaja Montyja Williamsa Prvi ubačaj iz igre u zadnjoj dionici Sunsi su imali tek dvije i pol minute prije kraja.

Dario Šarić odradio je zadnjih osam minuta te ostao bez poena uz po jedan promašaj za dva i za tri. Devin Booker s 30 poena i pet asistencija te Mikal Bridges s 18 poena bili su jedini dvoznamenkasti kod Sunsa.

U domaćem sastavu Clint Capela ubacio je 18 poena uz deset skokova, a po 16 poena dodali su Trae Young (12 asistencija), Bogdan Bogdanović (šest asistencija), Danilo Gallinari (pet skokova) i Lou Williams (pet asistencija).

NBA:
Utah Jazz - San Antonio Spurs 126:94
Atlanta Hawks - Phoenix Suns 135:103

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!