Nogomet

Iskusni Belgijac Hugo Broos novi izbornik Južne Afrike

Branimir Korać • četvrtak, 06.05.2021.
Iskusni Belgijac Hugo Broos novi izbornik Južne Afrike
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Nakon što je raskinut ugovor s Molefijem Ntsekijem, Južna Afrika krenula je u potragu za novim izbornikom te je odluka pala na belgijskog stručnjaka Huga Broosa...

Nakon što nije odveo Južnu Afriku na Afrički kup nacija, Molefi Ntseki zaradio je otkaz. U zadnjem kolu kvalifikacija trebao je bod u gostima kod Sudana, ali Južna Afrika je totalno podbacila i izgubila 2:0.

Ntseki je imao velikih problema s izostancima jer klubovi nisu željeli pustiti igrače zbog pandemije, ali unatoč tome u Savezu su to vidjeli kao veliki podbačaj za koji nema opravdanja.

Novi izazov bit će kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Katru, a njega će kao izbornik pokušati dohvatiti 69-godišnji Belgijac Hugo Broos.

Broos već ima izborničkog iskustva, 2017. godine sjedio je na klupi Kameruna s kojim je osvojio Afrički kup nacija finalnom 2:1 pobjedom protiv Egipta golovima Nkouloua i Aboubakara.

U klupskoj karijeri vodio je Molenbeek, Club Brugge, Mouscron, Anderlecht. Genk, Panserraikos, Trabzonspor, Kabylie, Hussein Dey te Oostende.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!