Rukomet

Hrvatski rukometaši danas će saznati protivnike na Europskom prvenstvu

Mihaela Bradovski • četvrtak, 06.05.2021.
Hrvatski rukometaši danas će saznati protivnike na Europskom prvenstvu
Foto: Pixsell

Europsko prvenstvo u rukometu odigrat će se sljedeće godine u Slovačkoj i Mađarskoj, a ždrijeb skupina na rasporedu je danas od 17 sati...

Europsko prvenstvo u rukometu održat će se od 13. do 30. siječnja sljedeće godine u Slovačkoj i Mađarskoj. U Slovačkoj će se igrati u Bratislavi i Košicama, a u Mađarskoj u Budimpešti, Debrecenu i Szegedu.

Upravo u Szegedu bit će smještena hrvatska reprezentacija koja će tamo igrati susrete skupine A. Ždrijeb je na rasporedu danas od 17 sati, a Hrvatska ne može u skupinu dobiti Španjolsku, Norvešku, Sloveniju, Njemačku i Portugal iz prvog pota, Mađarsku iz drugog pota, iz trećeg ne može igrati protiv Slovačke i Češke.

Potencijalni protivnici Hrvatskoj iz druge jakosne skupine su Švedska, Rusija, Danska, Srbija i Austrija. Iz treće jakosne skupine u hrvatsku grupu mogu doći Bjelorusija, Island, Francuska i Sjeverna Makedonija, a iz četvrte skupine Nizozemska, Crna Gora, Ukrajina, Poljska, BiH i Litva.

Po dvije najbolje reprezentacije proći će u glavnu rundu koja se igra u Budimpešti i Bratislavi, a od tamo po dvije najbolje prolaze u polufinale. Završnica se igra u Budimpešti.

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!