Nogomet

Juventus, Real i Barcelona ne odustaju: 'Nastavljamo s radom na Superligi unatoč prijetnjama'

Matej Kačan • subota, 08.05.2021.
Juventus, Real i Barcelona ne odustaju: 'Nastavljamo s radom na Superligi unatoč prijetnjama'
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Tri preostala osnivača Superlige koji nisu odustali od natjecanja nastavljaju borbu za svoju ideju. Barcelona, Real Madrid i Juventus javili su se zajedničkim priopćenjem...

Dan nakon što je UEFA objavila kako je postigla nagodbu i financijske kazne s devet od 12 osnivača Superlige, zajedničkim su se priopćenjem javila tri preostala kluba. Protiv Barcelone, Juventusa i Real Madrida je pokrenut disciplinski postupak koji bi mogao rezultirati suspenzijom iz europskih natjecanja.

Unatoč tome, ova tri kluba nisu ustuknula, već su zajedničkim priopćenjem još jednom ukazali na nelegalne prijetnje Uefe te su objasnili svoje planove za daljnje korake.

"Osnivači Superlige svakodnevno su pod pritiscima treće strane, traže od nas da odustanemo od ovog natjecanja i da ga ugasimo, što nam je neprihvatljivo. Zakon je na strani Superlige i po njemu UEFA i FIFA ne mogu kažnjavati klubove.

Mi smo s projektom Superlige željeli pronaći rješenje za tešku situaciju koja je zadesila nogomet i sve klubove, kako bi preživjeli. Osnivači Superlige dogovorili su se da će se ovo natjecanje igrati ako ga priznaju UEFA i FIFA, pronašli smo način na koji bi se domaće lige igrale paralelno sa Superligom, no unatoč tome UEFA i FIFA nisu ni pokušali pronaći pravi način za komunikaciju s nama", stoji u priopćenju tri preostala kluba.

Real, Barcelona i Juventus nastavljaju pravdati svoje postupke i neće pristati na nagodbu kao preostalih devet klubova, čak i kad im prijeti suspenzija i izbacivanje iz Lige prvaka.

" Bila je ovo jedinstvena prilika da navijačima diljem svijeta ponudimo najbolji mogući šou i da vratimo vjeru u ovaj sport, a željeli smo promovirati i ženski nogomet. Svjesni smo brojnih reakcija na projekt Superlige i spremni smo promijeniti pristup natjecanju. Žao nam je što su naši partneri u osnivanju Superlige morali potpisati sporazum s Uefom, no mi ćemo pokušati naći pravo rješenje i nastavit ćemo raditi na ovom projektu unatoč prijetnji Uefe", naveli su velikani.

FOTO: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!