Ostali sportovi

Sjajni Ivan Šapina izborio Tokio u posljednjoj sekundi polufinala!

Sportnet • nedjelja, 09.05.2021.
Sjajni Ivan Šapina izborio Tokio u posljednjoj sekundi polufinala!

Hrvatska taekwondo ekspedicija u Tokiju na Olimpijskim igrama će biti brojnija za jednog člana nakon što je Ivan Šapina iz splitskog kluba Marjan sjajnom pobjedom u posljednjoj sekundi izborio olimpijsku vizu...

Nevjerojatni Ivan Šapina iz splitskog Marjana plasirao se na olimpijske igre u Tokiju preko europskog kvalifikacijskog turnira koji se održava u Sofiji u Bugarskoj pobjedom u posljednjoj sekundi odlučujuće borbe. Četvrto je to mjesto za Hrvatsku na olimpijskom taekwondo turniru i treće za splitski klub koji je nakon izvrsnog europskog prvenstva napravio novi veliki uspjeh hrvatskog sporta. Sustav kvalifikacija u taekwondou vrlo je težak i tek rijetki uspiju izborit put na olimpijske igre, samo šest sportaša po olimpijskoj kategoriji direktno i još dvoje sa kontinentalnih kvalifikacija.

Ždrijeb i put Ivana Šapine preko kvalifikacijskog turnira nije bio niti malo lagan jer su se u teškoj kategoriji našli ponajbolji svjetski teškaši, olimpijski pobjednici, svjetski i europski prvaci. U takvoj konkurenciji bez plasmana ostao je jedan veliki Radik Isaev, olimpijski pobjednik iz Rija, branitelj naslova, svjetski i višestruki europski prvak, a bez plasmana je ostao i aktualni prvak Europe od prije tri tjedna Marshal Silla, inače trostruki prvak Europe od 2016. do danas.

Šapina je u prvom kolu pobijedio Ukrajinca Bondara prekidom 24:3 da bi u polufinalu u posljednjoj sekundi pogodio protiv fenomenalnog reprezentativca Turske Ateslija za ogromno slavlje trenera Dejana Mesarova i hrvatskog stožera u Sofiji. Podsjetimo da je Turčin prije toga deklasirao aktualnog prvaka Europe Sillu i ostavio ga bez olimpijskog turnira.

Tako će na Olimpijske igre u Tokio Kristina Tomić iz Osvita do 49 kilograma te troje Marjanovaca, Matea Jelić do 67 kg, Toni Kanaet do 80 kg i Ivan Šapina plus 87 kg. Ujedno je to prvi put da će Hrvatska na olimpijskim igrama imati četiri predstavnika među kojima su prvi put dva muška predstavnika.

FOTO: DALSTAEKWONDO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!