Nogomet

Bierhoff potvrdio: 'Sosa ne može igrati za Njemačku'

Mihaela Bradovski • utorak, 11.05.2021.
Bierhoff potvrdio: 'Sosa ne može igrati za Njemačku'

Priča o prelasku Borne Sose u njemačku reprezentaciju trajala je otprilike koliko je o ideja o nogometnoj Superligi. Sosa ne može igrati za Njemačku, a to je potvrdio i Oliver Bierhoff...

Borna Sosa dobio je njemačko državljanstvo, ali ne i zeleno svjetlo za nastup u dresu njemačke reprezentacije. Fifin pravilnik mu to ne dopušta.

Malo je čudno kako su se Nijemci tako lako zaletjeli i šlampavo odradili cijelu akciju, ali bilo je jasno kako će im priča teško proći i kada su se i sami informirali, shvatili su pogrešku.

"Borna neće moći igrati za Njemačku iako je dobio njemačko državljanstvo. On je zanimljiv igrač ogromnog potencijala i to ne govorim samo zbog ovosezonskih nastupa. Vjerovali smo da će moći nastupiti za reprezentaciju nakon dobivanja državljanstva.Pažljivo i ozbiljno smo razmotrili sve opcije, ali ishod nije pozitivan za nas", rekao je Bierhoff za DPA.

Upravo generalni menadžer Njemačke bio je u kontaktu sa Sosom i jedan od onih koji su vodili akciju, no ona nije završila dobro za igrača i njegovu potencijalnu novu reprezentaciju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!