Nogomet

Bjelica: 'Dečki su bili raspoloženi od prve minute, idemo dalje po rekorde'

Matej Kačan • srijeda, 12.05.2021.
Bjelica: 'Dečki su bili raspoloženi od prve minute, idemo dalje po rekorde'
Foto: Pixsell

Trener Osijeka Nenad Bjelica bio je vrlo zadovoljan pobjedom i igrom svoje ekipe protiv Šibenika. Završilo je 3:0, a moglo je biti i uvjerljivije...

Nakon nekoliko blijedih partija u nizu, nogometaši Osijeka napokon su proradili te su otpuhali momčad Šibenika s terena. Pobjeda od 3:0 mogla je biti i uvjerljivija, ali je Nenad Bjelica nakon susreta za službene klupske stranice izrazio svoje zadovoljstvo igrom.

"Dečki su stvarno bili raspoloženi od prve minute. Dominirali smo i dok je bilo 0:0, imali dosta dobre šanse, gredu i taj poništeni pogodak, stvarno je sve bilo na našoj strani. Protivniku smo dali samo jednu šansu u prvom poluvremenu, pokazalo se i tijekom cijele utakmice koju su imali po lijevoj strani. Sve ono što nogomet pruža smo imali na današnjoj utakmici, a ovo je zaslužena pobjeda naše momčadi opet bez primljenog gola. Mierez je zabio svoj 22. gol, rekordna je klupska pobjeda u pitanju, ali idemo dalje, rušiti i postavljati neke nove rekorde", kazao je Bjelica.

Osijek nije slavio u četiri utakmice u nizu, a momčad kao da se oslobodila kad je prvenstvo riješeno i nema više onog pritiska jurnjave za Dinamom. Osijek je iao i nesreće na utakmici, mogla je pobjeda biti i uvjerljivija.

"Kad četiri utakmice nisi pobijedio, a igraš ovako kao mi i promašuješ šansu za šansom, pa ti ponište i imaš neiskorišteni jedanaesterac, onda možeš reći da je bilo toliko peha, dovoljno za dvije-tri utakmice. No, našli smo dovoljno snage da budemo iznad svih tih problema s kojima smo se suočili i na kraju zaslužili bodove."

Bjelica je prije utakmice naglasio da momčad želi da Mierez završi sezonu kao najbolji strijelac lige. Iako je zabio pogodak, Argentinac je nesretno promašio kazneni udarac kad je loptu zapucao u vratnicu.

"Dobro, Mierez je odigrao sjajnu utakmicu, peh je bio da lopta iz „penala“ nije otišla u gol, ali je dobio zadovoljštinu s golom kojega mu je sjajno namjestio Bohar. To isto pokazuje momčadski duh i kako diše ova ekipa. Ipak Ramon ima taj svoj postignuti gol i opet će pucati jedanaesterce jer nam u ovoj situaciji trebaju njegovi golovi. Lijepo je da Osijek nakon dužeg vremena ima prvog strijelca HNL-a."

Osijek ima riješenu situaciju na tablici, ali do kraja želi sezonu završiti na pravi način. Slijede dvije utakmice s ekipama koje se bore za ostanak, Lokomotivom i Istrom 1961 i Bjelica inzistira na šest bodova.

"Idemo po tri boda u obje utakmice, nema se tu što uopće diskutirati. Želimo završiti sezonu onako kako zaslužuje ova momčad. Ostvarila je povijesni rezultat, rekordni broj pobjeda, još uvijek imamo najmanje primljenih golova, a na kraju ćemo podvući crtu i vidjeti u čemu sve najbolje bili. Ima jako lijepih stvari i možemo svi biti vrlo ponosni. Imamo još te dvije utakmice i dat ćemo sve od sebe kako bismo osvojili svih šest bodova", zaključio je trener Osijeka.

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!