Nogomet

Gerrard: 'Nadam se da je ovo prvi od mnogih naslova'

Matej Kačan • nedjelja, 16.05.2021.
Gerrard: 'Nadam se da je ovo prvi od mnogih naslova'

Steven Gerrard je kao trener Rangersa obavio strašan posao te je bez poraza prekinuo Celticovu devetogodišnju dominaciju u ligi, a nakon osvajanja je poručio kako ne misli stati...

Nakon devet godina dominacije Celtica, Rangersi su napokon osvojili svoj 55. naslov prvaka Škotske. Do trijumfa i savršene sezone bez poraza poveo ih je Steven Gerrard koji je tako osvojio ligu kao trener nakon što mu to nije pošlo za rukom kao igraču u dresu Liverpoola.

Rangersi su bili povijesno dobri s 32 pobjede i samo šest remija i čak 102 boda, 25 više od prvog pratitelja i najvećeg rivala Celtica. Nakon posljednje utakmice i 4:0 pobjede nad Aberdeenom, Gerrard je progovorio o ponosu na prvi ligaški trofej.

"Imam dosta iskustva. Profesionalac sam od svoje 17. godine života i nekad ovakvi trenuci prođu kraj tebe dok si mlađi. No, neću više dopustiti da ovakvi trenuci prođu kraj mene. Sve što žrtvujete zbog ovoga, obitelj na dnevnoj bazi, rano ustajanje, kasni rad... Sve to utječe i htio sam uživati u ovom trenutku jer prošlo je dosta vremena otkako sam iskusio ovaj uspjeh i šampanjac."

Dosadašnji najveći uspjeh karijere, one igračke za Gerrarda bilo je osvajanje Lige prvaka 2005. Sad će kao trener pokušati vratiti Rangerse u grupnu fazu tog natjecanja.

"Osjećaj je sjajan i želim ga još, gladan sam kao i svi. Ovo se može mjeriti s Ligom prvaka 2005., zato što volim pobjeđivati. To je moj motiv, zato ustajem iz kreveta. Obitelj je uvijek na prvom mjestu, nogomet će uvijek biti drugi."

Iako je ovakvu sezonu teško nadmašiti, Gerrard ne misli stati na ovome.

"Imam motivacije i gladi za postići više. Ovo je prvi, i nadam se da je prvi od mnogih", kazao je Gerrard.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!