Košarka

Mršić: 'Naš cilj je plasman u finale, moramo biti koncentrirani u obrani'

Branimir Korać • ponedjeljak, 17.05.2021.
Mršić: 'Naš cilj je plasman u finale, moramo biti koncentrirani u obrani'
Foto: Pixsell

Košarkaši Zadra večeras od 18 sati dočekuju Goricu u prvom susretu polufinala hrvatskog prvenstva. Veljko Mršić očekuje prvi korak prema plasmanu u finale...

Zadar u susretu protiv Šibenke nije imao problema, a protiv Gorice ipak očekuje teži posao. Veljko Mršić smatra kako je Zadar sposoban napraviti prvi korak prema finalu.

"Očekuje nas prva polufinalna utakmica protiv Gorice, ekipa koja je dobra momčad i dobro je vođena. Naš cilj je plasman u finale, da bi to napravili moramo odigrati dobru utakmicu, prije svega moramo biti koncentrirani u obrani, ne smijemo Gorici dopustiti da pokažu svoje jake strane. Na dodatan oprez nas tjera ta prva utakmica u Gorici gdje smo izgubili, ali mislim da smo trenutno u puno boljem stanje nego što smo bili tada, očekujem da to pokažemo i da napravimo prvi korak prema finalu", kaže Mršić za klupsku stranicu.

Kodi Justice jedan je od glavnih kotačića u Mršićevom stroju, a on smatra kako se Zadar opet diže i sa svakom utakmicom izgleda sve bolje.

"Sve ovisi o nama, sve će ovisiti koliko smo fokusirani i koliko agresivno igramo. Moramo dijeliti loptu, igrati dobru obranu, raditi sve što moramo i možemo da pobijedimo. Ispred nas je dobra ekipa koju poznajemo, oni su u polufinalu s razlogom. Uči ćemo u utakmicu fokusirani, igrat ćemo našu igru i nadam se pobjedi. Mislim, to što smo bili neko vrijeme bez utakmica je dosta utjecalo na to. Moramo se vratiti u natjecateljski ritam. To smo vidjeli protiv Šibenke kako je utakmica odmicala naša igra je postajala sve bolja i bolja. Sve je do našeg fokusa i naše komunikacije. Uvijek ćemo pronaći način da pobijedimo utakmice, nikad neće biti lako pogotovo kad igrate u seriji protiv neke ekipe."

FOTO: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!