Nogomet

Dalić: 'Iza popisa stojim, ovo je najbolje što Hrvatska trenutno ima'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 17.05.2021.
Dalić: 'Iza popisa stojim, ovo je najbolje što Hrvatska trenutno ima'
Foto: Pixsell

Dugo očekivani popis je stigao, Zlatko Dalić iobjavio je tko su ti igrači koji bi trebali ići na Europsko prvenstvo. Na popisu su igrači za koje smatra da su u ovom trenutku najbolji...

Izbornik Zlatko Dalić odredio je igrače na koje računa u pripremama za Europsko prvenstvo. Nakon dugo vremena, još tamo od Svjetskog prvenstva u Rusiji, Hrvatska će biti duže vrijeme na okupu i moći će nesmetano raditi.

"Bit će težak posao, nimalo laka situacija, ali kako drugima tako i nama. Nije sjajno jer nismo od početka kompletni, ali stalno govorim o tome da moramo biti tim. Mi još uvijek nismo tim i fali nam vremena, tu je i velika razlika u generacijama. Nema problema u reprezentaciji, atmosfera je sjajna, ali rezultati nam nisu bili sjajni u Ligi nacija s teškim protivnicima, no optimist sam i vjerujem u ono što radimo. Prvi cilj je proći grupu, protivnici su teški, Englezi primjerice imaju 7-8 igrača u finalu Lige prvaka, a mi samo jednog. Vjerujem u nas jer kad je najvažnije, onda smo najbolji."

Dalić je objasnio i situaciju s Filipom Uremovićem koji je na pretpozivu.

"Uremović je bio na popisu, ali dogodila se ta ozljeda i mora pauzirati, čekat ćemo do kraja tjedna, ali ne mogu ići u rizik s ozljeđenima i do 1. lipnja mora biti definitivna odluka. Veseli me da su naši igrači počeli zabijati, igraju važnu ulogu i s te strane smo dobri. Ne želim razmišljati loše nego samo pozitivno, uvjeren sam da ćemo opet biti sretni, iako neće biti lako, ljestvica je dignuta visoko nakon Rusije."

Dalić se zahvalio Vedranu Ćorluki koji je prihvatio ulogu pomoćnika nakon što je Ivica Olić izabrao odlazak u CSKA.

"Zagovaram viziju da u hrvatskoj reprezentaciji moraju biti bivši igrači koji su tu već puno prošli. Ja nisam imao tu čast, očekujem veliku pomoć Vedrana kao što je bila i Olićeva. Očekujem kvalitetne savjete, primjedbe, kritiku i da mi ukažu na stvari koje ne vidim, bitno mi je da donesemo zajedničku odluku koja je najbolja. Hvala mu, bio je važan u Rusiji i sada je opet."

Na popisu su i neka nova imena, a posebne pohvale zaradio je Joško Gvardiol.

"Gvardiol u zadnje vrijeme igra jako dobro beka, iako je njegova primarna uloga možda stopera, ali igra jako dobro i impresivno na boku. Slažem se da je trebao možda biti već s nama, igrača koji ima takvu moć i energiju teško je naći."

"Uvijek je netko razočaran, ali da vam dam papir, složili bi se u 98 posto imena. Obavit ću razgovor sa svima i svima sve objasniti, iza svakog popisa stojim i za njega odgovaram. To je moj posao i moja odgovornost, ovo je najbolje što Hrvatska trenutno ima."

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!