Nogomet

Gvardiol i Ivanušec: 'Jako smo sretni, poziv u reprezentaciju je privilegija'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 17.05.2021.
Gvardiol i Ivanušec: 'Jako smo sretni, poziv u reprezentaciju je privilegija'
Foto: Pixsell

Joško Gvardiol i Luka Ivanušec debitanti su na popisu Zlatka Dalića. Obojica istuiču veliko zadovoljstvo i čast što se njihovo ime našlo među izabranima...

Iza Joška Gvardiola je sjajna sezona, iako je još uvijek vrlo mlad igra, iza njega je niz sjajnih utakmica te ga je izbornik Zlatko Dalić pozvao u reprezentaciju. U izjavi za klupsku stranicu, nije skrivao zadovoljstvo pozivom.

"Neopisivo sam sretan zbog poziva u A reprezentaciju Hrvatske. To je prije svega velika čast za mene, ponosan sam i iznimno sretan. Zahvaljujem izborniku Daliću i stožeru koji su me odlučili pozvati i što su na taj način pokazali da cijene moj rad i trud. Dobio sam puno čestitki već do sada i ovo je važan dan za mene. Mislim da je svakom igraču jedan od najvećih ciljeva u karijeri dobiti poziv u A reprezentaciju, a kasnije se dokazati i jednog dana postati i standardni reprezentativac. Uz razvoj klupskog dijela karijere svakog igrača, reprezentacija je nešto što nosi poseban osjećaj. Sigurno je još veća čast kad poziv dobiju mladi igrači poput mene. U mlađim uzrastima Hrvatske uvijek sam davao sve od sebe, tako ću nastaviti i u društvu najboljih kad dobijem priliku debitirati. Prije svega, trebamo dočekati kraj sezone u Dinamu, proslaviti zasluženi naslov prvaka, a nadam se i dvostruku krunu. Član sam mlade reprezentacije, očekuje nas krajem mjeseca prvo U21 Europsko prvenstvo, a vidjet ćemo nakon toga što dalje. Poziv za A reprezentaciju je tu i jako sam zahvalan na tome."

Isto razmišljanje ima i Luka Ivanušec koji je također iskočio i bio među najboljim Dinamovim igračima ove sezone.

"Jako sam sretan zbog današnjeg dana i poziva izbornika Dalića u A reprezentaciju Hrvatske. Ovim putem zahvaljujem njemu i stožeru na tome što su na popis igrača za nadolazeće Europsko prvenstvo uvrstili i mene. Sigurno da je velika čast, privilegija i sreća dobiti mjesto u redovima hrvatske reprezentacije, to je san svakog igrača. Osobno je ovo za mene dodatna potvrda mog rada i motivacija da nastavim tako i dalje. Čeka nas prvo borba s mladom reprezentacijom u knockout fazi U21 Eura, a onda bismo se trebali priključiti prvoj reprezentaciji. O tom dijelu odlučit će naravno izbornik Bišćan i izbornik Dalić. Svakako je pred nama jako lijepo razdoblje u dresu reprezentacije i veselim se svim izazovima."

FOTO: Nel Pavletić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!