Košarka

Jovanović: 'Mnogo smo gubili loptu i loše smo štitili obruč'

Matej Kačan • srijeda, 19.05.2021.
Jovanović: 'Mnogo smo gubili loptu i loše smo štitili obruč'
Foto: Pixsell

Trener Cibone Vladimir Jovanović osvrnuo se na polufinalni susret protiv Splita i poraz svoje momčadi, a prokomentirao je i trzavice oko rasporeda na relaciji dva kluba...

Ni iz šestog pokušaja ove sezone Cibona nije svladala Split. U prvoj utakmici polufinala su Vukovi lako pali na Gripama, a osim prve četvrtine su Zagrepčani odigrali za zaborav. Trener Vladimir Jovanović prokomentirao je susret i poraz svoje ekipe.

"Čestitam Splitu na više nego zasluženoj pobjedi. U prvih 10-15 minuta smo kontrolirali događanja na terenu, poslije toga smo se izgubili, nismo postojali i dozvolili smo puno lakih poena. Ono što nije bilo dobro i čega smo se pribojavali i spremali je njihov napadački skok. Nismo dobro zatvorili svoj reket, dozvolili smo im puno laganih koševa iz skoka. Nismo štitili obruč. Imali smo puno izgubljenih lopti gdje smo direktno bili kažnjeni poenima. Iz ta dva statistička parametra, skok u napadu i izgubljene lopte, smo primili 40 poena, što je nedopustivo za finale."

Do uzvrata postoji šansa za povratak Roka Prkačina, ali Jovanović ne želi tražiti alibije u izostanku kapetana. pristup kroz veći dio utakmice nije bio dobar.

"U većem dijelu utakmice oni su izgledali kao da više žele, bili su agresivniji. Na nama je da budemo čvršći i bolji u sljedećoj utakmici i da se pokušamo vratiti u Split još jedanput. Nedostajao nam je kapetan Prkačin, ali to nam nikako ne smije biti alibi. Nadam se da će njegov oporavak ići tako da će postojati šansa da igra u petak."

Nije se mogla izbjeći ta priča o rasporedu i utakmicama dan za dan koje Split treba igrati. Jovanović shvaća u kakvoj su situaciji suparnici, ali naglašava da je tako svima cijelu sezonu.

"Otkako sam došao ovdje sam puno puta igrao dan za danom i znam da to nije lako. Reći ću vam samo da sam jedan tjedan imao gdje smo u nedjelju igrali Split, utorak Split, srijeda Alkar, subota Partizan u gostima i nedjelja Osijek u gostima i to je od nedjelje do nedjelje pet utakmica. Znam apsolutno kako je to i nije lako. Utakmice se igraju tako u svim ligama. Ono što je dobro je što Split ima širok roster i to može izvući na pravi način. Nama je stigao službeni dopis da se utakmica igra u ponedjeljak, odradili smo treninge po tom planu i dogovorili se u nedjelju da u 12 krećemo za Split. Odgođena je ta utakmica na molbu Splita za utorak, a daljnji je raspored već određen za petak i ponedjeljak", naglasio je Jovanović.

FOTO: Josip Regović/PIXSELL

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!