Rukomet

Potop za Nijemce, Kiel i Flensburg ispali, Bundesliga bez predstavnika u Kölnu

Mihaela Bradovski • srijeda, 19.05.2021.
Potop za Nijemce, Kiel i Flensburg ispali, Bundesliga bez predstavnika u Kölnu

Poznata su prva dva sudionika Final Foura Lige prvaka. PSG i Aalborg igrat će u Kölnu i to nakon što su eliminirali njemačke predstavnike Kiel i Flensburg...

Kiel nije zadržao malu prednost iz prvog susreta s PSG-om. Bio je jači za Sandera Sagosena, ali i slabiji za Patricka Wienceka što se itekako osjetilo u fazi obrane.

Kiel se držao do zadnjih 15 minuta kada je PSG krenuo u odvajanje i dosta brzo otišao na šest golova razlike. Da stvar bude još gora za Kiel, u završnici je ostao i bez Sagosena koji je šest minuta prije kraja zaradio treće isključenje.

Nakon pobjede Kiela s dva razlike u prvom susretu, u uzvratu je PSG slavio s 34:28 i riješio pitanje prolaza na završni turnir.

Predvodili su ga Elohim Prandi s devet golova, Nedim Remili sa sedam i Dylan Nahi sa šest. Kod gostiju po sedam golova postigli su Sagosen i Niclas Ekberg dok je Domagoj Duvnjak dodao tri iz osam pokušaja.

Drugi polufinalist je Aalborg koji je u dramatičnom dvoboju eliminirao Flensburg. Prvi susret otišao je na stranu Aalborga s 26:21 i Flensburg je naporno radio da dostigne taj zaostatak, bio je na kraju i dosta blizu tome da napravi preokret, ali nije uspio.

S obzirom da je Aalborg postigao više golova u gostima, Flensburgu je trebala pobjeda od šest razlike za prolaz. Na ulasku u zadnju minutu Lasse Svan zabio je za 33:28, gosti su ostali s igračem manje, ali Flensburg nikako nije mogao do lopte. Kada je četiri sekunde prije kraja Felix Claar zabio za 33:29, moglo je krenuti veliko slavlje.

U ovom porazu sedam golova kod Aalborga postigao je upravo Claar, a pet je dodao Magnus Jensen. Kod domaćina po devet golova zabili su Johannes Golla i Magnus Rod, a sedam je dodao Lasse Svan.

Liga prvaka, nokaut faza

četvrtfinale - uzvrati

Paris Saint-Germain34:28Kiel
Flensburg33:29Aalborg Handball

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Liga prvaka, nokaut faza

četvrtfinale - uzvrati

Paris Saint-Germain34:28Kiel
Flensburg33:29Aalborg Handball

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!