Tenis

Ana Konjuh uspješno odradila početak kvalifikacija na Roland-Garrosu

Matej Kačan • utorak, 25.05.2021.
Ana Konjuh uspješno odradila početak kvalifikacija na Roland-Garrosu

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh uspješno je odradila prvu od tri prepreke na putu do glavnog turnira na Roland-Garrosu. Konjuh je u dva seta svladala Robin Anderson...

Krenule su kvalifikacije za drugi Grand Slam turnir sezone, onaj na francuskoj zemlji Roland-Garrosa. U ženskoj konkurenciji je dobar početak upisala hrvatska tenisačica Ana Konjuh koja je rutinski preskočila prvu od tri prepreke na putu do glavnog ždrijeba.

Konjuh je ispred sebe za početak imala američku predstavnicu, 214. igračicu svijeta Robin Anderson koju je "riješila" za sat i pol vremena tenisa. U tipičnoj igri za ženski tenis, u gotovo svakom gemu smo imali break šansu.

Konjuh je svoju prvu iskoristila odmah u prvom gemu, ali Amerikanka vraća. No, Ana je svoju novu iskoristila za 4:3, obranila prednost za 5:3 i dovršila prvi set za 6:4. Gotovo identična slika je i u drugom setu.

Konjuh kreće breakom, Anderson odmah odgovara za 1:1 i svaka tenisačica drži svoj servis sve do devetog gema kad Konjuh opet radi break i brani ga za novih 6:4 i pobjedu. U polufinalu kvalifikacija će Konjuh igrati protiv bolje iz dvoboja Babos i You.

Roland-Garros, kvalifikacije:
Ana Konjuh (Hrvatska) - Robin Anderson (SAD) 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!