Nogomet

Solskjaer: 'U finalu se ne radi o meni, spremni smo kao momčad'

Matej Kačan • utorak, 25.05.2021.
Solskjaer: 'U finalu se ne radi o meni, spremni smo kao momčad'

Trener manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer najavio je finale Europske lige koje United igra u srijedu protiv Villarreala, a naglašava da je ekipa spremna...

Nogometaši Manchester Uniteda stigli su u Poljsku gdje će u finalu Europske lige odmjeriti snage s Villarrealom. Navijači i igrači žude za trofejem, a ovo bi finale moglo odrediti i sudbinu Olea Gunnara Solskjaera koji pak ne smatra da je on središnja figura ovog susreta.

"U ovom se finalu ne radi o meni, imam dovoljno samopouzdanja, bez obzira na okolnosti u kojima sam se našao. Uvijek tiho vjerujem u sebe, kao što uvijek govorim. Vjerujem igračima, oni su spremni za ovo i to je najvažnije."

Kroz cijelu sezonu igrači Uniteda govore da žele trofej, a za njega sad imaju priliku nakon silnih izgubljenih polufinala posljednjih sezona. Solskjaer tvrdi da je ekipa spremna na taj iskorak.

"Vidio sam da je nešto naraslo u njima, sve su više samopouzdani, sve više i više odlučni i otporni na probleme i prepreke. Siguran sam da smo kao ekipa spremni za ovo."

Ole još nije odlučio o startnih 11 u susretu, ali je uvjeren da će odabrati pravu kombinaciju.

"Moram odabrati igrače koji zaslužuju igrati i moram se pobrinuti da je momčad spremna. Treneri su radili briljantno i igrači su spremni. Moramo sjesti i opustiti se, i ako moramo donijeti odluku, donijet ćemo je. Svaki igrač koji igra u finalu na sebi ima pritisak očekivanja pobjede. Morate se spremati na pobjedu i očekivati je, vjerujem da je tako i Unaiju i njegovoj ekipi."

Norvežanin zato odbacuje ulogu favorita iako želi da se njegova ekipa može nositi s tim pritiskom. Ipak, svašta se može dogoditi.

"Kad dođete do finala su šanse 50-50 nakon dugog puta, a u finalu se svašta može dogoditi. Možete primiti gol u prvoj minuti, može se dogoditi ozljeda ili crveni karton, moramo biti spremni na sve", kazao je Solskjaer.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!