Nogomet

Oršić: 'Ako svi budemo na sto posto, na Euru možemo daleko!'

hns.family, Matej Kačan • srijeda, 26.05.2021.
Oršić: 'Ako svi budemo na sto posto, na Euru možemo daleko!'

Krilni napadač Dinama i hrvatske reprezentacije Mislav Oršić prokomentirao je početak priprema te je naglasio koliko je uzbuđen zbog prvog velikog natjecanja u karijeri...

Iza igrača Dinama teška je i duga sezona, ali su spremni došli na okupljanje reprezentacije. Među njima je i Mislav Oršić koji se u Europi proslavio hat-trickom Tottenhamu, a okupljanje u Rovinju i početak priprema je jedva dočekao.

"Zdravstveno stanje je dobro, dobili smo nekoliko dana odmora nakon Kupa i napunili smo baterije te smo spremni. Lijepo je opet biti tu, prošlo je dosta vremena otkako smo zadnji put bili zajedno i svi smo uzbuđeni zbog velikih utakmica pred nama. Mislim da će svi doći maksimalno spremni i koncentrirani na treninge da se maksimalno spremimo."

Ako ne bude nepredviđenih okolnosti i ozljeda, Oršić bi treba otići na svoje prvo veliko natjecanje u karijeri.

"Puno mi to znači, prvo veliko natjecanje i jedva čekam da krenu pripreme i utakmice da osjetim sve to."

Koliko će Oršić uopće igrati teško je reći, on se nalazi na pretrpanoj poziciji lijevog krila, ali je spreman uskočiti i na problematično desno ako za tim bude potrebe.

"Trener je taj koji će odlučiti koliko ću igrati, na meni je samo da budem maksimalno spreman ako će biti potrebe. Uglavnom svi igrači pretežito više vole igrati na lijevoj strani, ali ako će biti potrebe da igram i desno ću biti maksimalno spreman. Nitko od nas na desnoj ne može dati ono maksimalno što može kao na lijevoj, ali netko će to morati napraviti."

Koliko daleko može ova Hrvatska? Nakon SP su očekivanja velika, ali su ona ponešto smanjena slabijim partijama u zadnje dvije godine.

"Teško je to sad reći. Prvi korak je da prođemo skupinu jer imamo fantastične igrače, pokazali smo u Rusiji da možemo daleko dogurati. Ako svi budemo na maksimumu, ako budemo sto posto išli na svaku loptu i u svaki duel, onda možemo daleko", poručuje Oršić.

AUTOR: HNS

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!