Nogomet

Emery: 'Pokazali smo dobar mentalitet, penali nisu lutrija'

Matej Kačan • četvrtak, 27.05.2021.
Emery: 'Pokazali smo dobar mentalitet, penali nisu lutrija'

Nakon što je Villarreal ostvario najveći uspjeh u klupskoj povijesti osvajanjem Europske lige, svoj komentar na finale ponudili su Unai Emery i Francis Coquelin...

Trener Villarreala Unai Emery bio je presretan nakon svoje četvrte Europske lige. Možda je on i navikao na ovakve uspjehe, ali je psoebno to što je donio Villarrealu prvi trofej, i to u epsko dugom finalu protiv Manchester Uniteda. Emery je ponosan na svoju ekipu.

Mislim da su igrači pokazali dobar mentalitet kroz cijelo natjecanje, a pogotovo u finalu. Znali smo kako se natjecati, kako trpjeti njihov pritisak, kako zabiti te smo susret završili jače od njih", kazao je Emery nakon utakmice.

Villarreal je do trofeja stigao nakon 11 serija penala, ali Emery ne smatra da je to lutrija ili sreća. Kazneni udarci se vježbaju i dio su nogometne igre za koji je potrebno znanje i mirnoća, kao i sve ostalo.

"Penali nisu lutrija, morate imati jaku glavu za pucanje u toj situaciji u kojoj je pritisak maksimalan. Igrači su bili fantastični", naglasio je Emery.

Jedan od udaraca zabio je i veznjak Villarreala Francis Coquelin koji je kao jedan od iskusnijih poveo ekipu do naslova.

"Osjećaj je dobar, bilo je to teško natjecanje. Znali smo da će biti teško igrati protiv ekipe koja je jaka poput Uniteda. Nismo uspjeli izboriti Ligu prvaka kroz ligu pa je izboriti je kroz Europsku ligu nešto posebno, kao i prva titula za klub. Sjajan način za završiti sezonu. Manchester nas je pritisnuo i morali smo izdržati. Sad ćemo pokušati proslaviti jer je ovo ogromna stvar za klub", zaključio je Francuz.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!