Nogomet

Vlašić: 'Imamo igrače koji osvajaju trofeje po Europi, možemo daleko'

hns.family, Matej Kačan • četvrtak, 27.05.2021.
Vlašić: 'Imamo igrače koji osvajaju trofeje po Europi, možemo daleko'

Hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić prokomentirao je početak okupljanja reprezentacije te je najavio dobar rezultat ako se ekipa posloži i bude zdravlja...

Nakon sjajne sezone u CSKA gdje je opet bio jedan od najboljih igrača lige, Nikola Vlašić bit će jedna od glavnih uzdanica reprezentacije na Euru. Vlašić je podijelio svoja očekivanja od ekipe.

"Osjećaj je dobar, mislim da imamo dobru ekipu te ako ne bude ozljeda i ako svi damo sve od sebe, možemo napraviti dobar rezultat. Ja se osjećam najbolje na poziciji desetke, ali nije mi problem igrati ni osmicu u rombu, nekad možda i jedna od dvije špice. Andrej je odličan igrač i ne gledam ga kao konkurenciju, mislim da će nam svaki igrač tih kvaliteta pomoći, neka igra onaj tko je u tom trenutku najbolji za momčad."

Mnogo se govori o potencijalnom Vlašićevom odlasku iz CSKA, ali o tome će se odlučiti kasnije.

"Ne mislim da sam prerastao ligu, ali imam ugovor pa ćemo vidjeti što će biti, ne želim unaprijed govoriti. Nakon Eura ćemo u dogovoru s klubom donijeti najbolju odluku za klub i mene. Ne razmišljam trenutno o povratku u Premiership, možda bih, ako odem iz kluba, volio doći nešto bliže kući."

Hrvatska će EURO otvoriti protiv Engleske na Wembleyju, gotovo da nema veće pozornice i suparnika u svijetu nogometa.

"Igranje za hrvatsku uvijek je motiv, ali svi znamo kakve su utakmice protiv Engleske na Wembleyju. To će biti spektakl i svi jedva čekamo tu utakmicu."

Nikola je pozorno pratio završnicu HNL-a i dobre igre svog Hajduka koji se značajno podigao na proljeće.

"Mislim da je Hajduk stvarno dobro odigrao posljednjih par mjeseci, doveli su par igrača koji su digli momčad i ako ih ostave i dovedu još nekoliko pojačanja, moglo bi biti zanimljivo sljedeće sezone", ocijenio je.

Očekivanja od Eura su za Hrvatsku velika jer mnogo je igrača u sjajnoj formi.

"Dosta igrača je imalo najbolje sezone karijere i ako to prenesemo na reprezentaciju može biti odlična situacija. Ako se posložimo i sve bude u redu, možemo do odličnog rezultata."

Dosadašnji Dalićev pomoćnik Ivica Olić je odnedavno Vlašićev trener u CSKA, a hrvatski igrač poručuje da ga je momčad sjajno primila.

"Sjajno se slažemo, momčad ga je prihvatila. On je tamo legenda, osvojio je Europsku ligu s CSKA i u razgovoru sa suigračima sam vidio da je odlično primljen", kazao je Vlašić.

Imao je hrvatski veznjak sitnih problema s ozljedom, ali je na pripreme stigao potpuno zdrav.

"Nisam igrao dvije utakmice zbog ozljede koljena, ali to nije ozbiljno i već nakon deset dana sam bio u treningu, dok sam zadnjih osam dana u maksimalnom pogonu."

Mnogo se priča o atmosferi u ekipi, čak je i sam izbornik ocijenio da reprezentacija nema ono zajedništvo kao u Rusiji.

"Pošto nisam bio u Rusiji, ne znam kakva je tad bila atmosfera. Ja sad nisam osjetio neko neslaganje, mislim da smo super, svi pričamo i slažemo se. Možda je to u Rusiji bilo na još jednoj većoj razini i to je donijelo rezultat, ali mislim da je na zavidnoj razini i sad."

Vlašić bi vezni red trebao dijeliti s Modrićem, Brozovićem, ali i Kovačićem i jasno je da je reprezentacija talentom najbogatija upravo u tom dijelu terena pa je konkurencija ogromna.

"Imamo mnogo igrača na zavidnoj razini koji igraju po Europi i osvajaju titule i to može biti samo dobra stvar za hrvatski nogomet. O njihovim kvalitetama je suvišno pričati, to su igrači koji bi bili u prvih 11 u bilo kojoj momčadi na svijetu", kazao je Vlašić.

AUTOR: HNS

EP 2024, skupina B

1Španjolska 13:0+33
2Italija 12:1+13
3Albanija 11:2-10
4Hrvatska 10:3-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 13:0+33
2Italija 12:1+13
3Albanija 11:2-10
4Hrvatska 10:3-30

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!